Sport

Suferim prima înfrângere în play-off, după un penalty controversat acordat gazdelor

Claudiu Sav

Echipa noastră a suferit primul eşec din play-off, sâmbătă, la Miercurea Ciuc. “Corbii albaştri” au cedat, la limită, 1-2, după un meci în care au con­dus, dar în care reuşita care a făcut diferenţa a venit dintr-un penalty dictat eronat de centralul întâlnirii, Mihai Motan, din Târgovişte.

Au deschis scorul
Deşi a început meciul din Harghita cu şapte modificări în primul unsprezece faţă de jocul de la mijlocul săptămânii, echipa noastră a dominat prima parte a duelului cu FK Csikszereda. Gazdele au avut o singură şansă de a marca, în de­butul jocului, prin Bencze, care a trimis însă peste poartă, de la 30 de metri, zonă centrală. Apoi, treptat, alb-albaştrii s-au instalat în jumătatea adversă şi au avut două oportunităţi bune de a “mişca” tabela. Mai întâi, în minutul 14, prin Câmpan, care nu şi-a făut bine paşii, în careu, deşi primise o minge bună din stânga, după o urcare a lui Coman, iar mai apoi prin Bradu, care a trimis puţin pe lângă vinclul porţii harghitene, de la marginea careului, după o fază creată de acelaşi Marius Coman, care a lăsat în urmă doi fundaşi adverşi (18). Ca o consecinţă logică a începutului bun de joc, corviniştii au reuşit să şi deschidă, în cele din urmă, scorul, prin acelaşi Bradu, după o fază superbă: “diagonală” Manolache din dreapta pentru Pop, cen­trare de la semi-înălţime pentru mijlo­ca­şul nostru, care n-a iertat din interioriul careului (27)! Bucuria golului alb-albastru a durat însă doar trei minute, pentru că gazdele au reintrat în joc, total ne-anunţat, graţie reuşitei lui Jebari, al cărui şut de la 20 de metri l-a păcălit pe Blaga. Finalul primei părţi i-a “prins” pe harghiteni tot în defensivă, şi după o ur­care “vijelioasă” în stânga a lui Sebastian Ion, Coman a fost trântit în careul mic de un fundaş advers, dar centralul nu s-a lăsat impresionat de fază şi a lăsat jocul să continue.

A șutat puternic
Actul secund a fost la fel de dinamic, iar gazdele au avut prima şansă de a trece în avantaj în minutul 53, când Jebari a şutat din marginea careului, iar mingea deviată de nou-intratul Hrezdac a fost respinsă, excelent, de Blaga, în corner. La poarta cealaltă, Neacşa – in­trat şi el după pauză – a fost aproape de un eurogol, dar şutul său de la peste 30 de metri a ţintit “transversala” lui Karacsony! “Replica” a venit trei minute mai târziu, de la Ronai, care a şutat puternic spre colţul scurt, din careu, dar Blaga a fost, din nou, pe fază. A venit însă faza din minutul 72, când centralul târgoviştean Mihai Motan a dictat, eronat, un penalty în favoarea gazdelor, la o minge care l-a lovit în braţ pe Hrezdac, dar mâna jucătorului nostru a fost lipită de corp, iar Jelena a transformat, fără emoţii, lovitura de la 11 metri. Atacantul ma­ghiar a avut şi ultima şansă a meciului, în minutele suplimentare, când a lovit bara, cu un şut, în cros, din stânga, iar meciul din Harghita s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor.
Gândurile echipei noastre se duc însă acum spre meciul din semifinala Cupei României, cu FC Voluntari. Întâlnirea cu ilfovenii are loc miercuri, 17 aprilie, la Hunedoara, de la ora 19:00.
FK Csikszereda (antrenor Robert Ilyes): Karacsony – Gal-Andrezly, Kelemen (cpt.), Csuros, Vita (54, Apro), Vereş – Pinter, Jebari, Bloj (75, Makrai) – Anderson (28 Jelena), Ronai (75, Karandi)
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Pop, A. Nicolae, Manolache (46, Iacob), S. Ion – Bradu (46, Hrezdac), Chindriş – Hergheligiu (60, Neacşa), Mitran, Câmpan (60, Pîrvulescu) – Coman (cpt.) (46, Lupu)

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

5 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

5 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

5 ore ago