Categories: ActualitateFlash

Studenţii curăţă Jiul

Dana Istudor 

Peste 100 de studenţi din diferite zone ale ţării, inclusiv din Valea Jiului, participă în aceste zile la o amplă campanie de ecologizare a râului Jiu. Voluntarii speră să adune până la sfârşitul săptămânii circa 500 de saci de deşeuri menajere aruncate pe malurile apei de către familii care au gospodării în apropierea Jiului.

„Oraşul tău, casa ta”
Campania de ecologizare a început luni şi se va finaliza vineri, iar studenţii care participă sunt membri în Uniunea Naţională a Studenţilor din România. Acţiunea este susţinută de către Consiliul Judeţean Hunedoara, care asigură transportul voluntarilor. „Noi, studenţii, considerăm că este de datoria noastră să trezim spiritul civic al populaţiei. Prin această Campanie de Ecologizare începută aici, în Petroşani, vom încerca să aducem populaţia la stadiul de conştientizare, că viaţa sănătoasă înseamnă în primul rând, curăţenie. Moto-ul campaniei noastre este «Oraşul tău e CASA ta», a declarat Alina Sandu, coordonator de proiect. Studenţii vor să-i determine şi pe localnici să păstreze albia râului curată şi chiar i-au invitat la acţiunea de ecologizare alături de ei, însă invitaţia lor a rămas fără vreun ecou din partea celor care au gospodării pe malul apei.

Rampe clandestine de gunoi
Pe malul Jiului de Est, nu o dată au fost descoperite adevărate gropi clandestine de gunoi. Oamenii spun că, datorită faptului că zona este izolată, locaţia este preferată de mulţi, pentru a scăpa de resturile şi deşeurile provenite de firmele pe care le gestionează. În urmă cu circa un an de zile, pe Jiu, în zona Dărăneşti, doi tineri au fost prinşi în flagrant, pe când depozitau resturi de la mai multe animale sacrificate într-un abator clandestin, însă, în ciuda faptului că existau o mulţime de dovezi, cei doi au scăpat cu o amendă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago