Categories: Sport

„Studenţii”, campioni în fotbalul judeţean

Ciprian Marinuţ

Echipa Universitatea Petroşani este noua campioană a Ligii a IV-a Hunedoara. „Studenţii” au câştigat cea mai halucinantă şi echilibrată ediţiei a campionatului judeţean de fotbal. Echipa antrenată de Ionuţ Stelescu (în tur) şi Dan Voicu (în retur) şi-a adjudecat titlul abia după meciurile din ultima etapă disputate ieri şi fiind la egalitate de puncte cu Retezatul Haţeg.

„Aurul” cu caracter
Numai două dintre cele trei echipe aflate la egalitate de puncte înaintea ultimei runde –  Universitatea Petroşani, Minerul Uricani şi Retezatul Haţeg – au reuşit să câştige meciurile disputate ieri, în ultima etapă. „Studenţii” s-au impus cu 3-0, la Orăştie, cu Dacia, iar „zimbrii” au câştigat cu 2-0 meciul disputat pe terenul grupării Inter Petrila. A treia pretendentă la titlu de campioană, Minerul Uricani, s-a lovit de dârzenia şi caracterul trupei Aurul Brad, antrenată de Alin Gomoi, şi a scos doar o remiză albă, scor 0-0, prin care practic a ieşit din cursa pentru trofeu.
În aceste condiţii, titlul de campioană a Ligii a IV-a a revenit grupării Universitatea Petroşani. Având acelaşi număr de puncte cu Retezatul Haţeg, „studenţii” şi-au adjudecat titlul graţie avantajului din rezultatele directe: U. Petroşani – Retezatul Haţeg 3-0 (la masa verde, etapa 24); Retezatul Haţeg – U. Petroşani 0-3 (etapa 7). Pe locul secund s-a situat Retezatul Haţeg, cu acelaşi număr de puncte, iar pe trei a rămas Minerul Uricani.
AJF Hunedoara a făcut eforturi pentru a asigura un final de sezon sub auspiciile sportivităţii. „Startul tuturor celor trei partide cu implicaţii în lupta pentru titlul de campioană s-a dat la aceeaşi oră. Observatorii delegaţi la meciuri au coordonat prin telefon începutul partidelor, pentru a elimina suspiciunile”, a afirmat Adrian Radu, preşedintele Comisiei de Competiţii a AJF Hunedoara. Finalul de sezon în Liga a IV-a a fost devansat cu trei zile, la solicitarea FRF, iar meciurile ultimei runde s-au derulat ieri, în loc de sâmbătă, 8 iunie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

18 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

18 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

18 ore ago