Primarul din Râu de Mori ştie ce are de fãcut

  Magdalena Şerban

Se apropie perioada când prin mai toate comunele hunedorene va răsuna cântecul popular, iar portul tradiţional va fi scos, din nou, în lume. Zilele comunelor reprezintă un bun prilej pentru aleşii locali de a interacţiona cu oamenii. La Râu de Mori, ele sunt pe aproape.

Cânt şi joc la Căminul Cultural…
„Manifestările dedicate sărbătorii comunei noastre se vor desfăşura în 30 iunie, la căminul cultural din Râu de Mori. Cu această ocazie, va avea loc şi hramul Mănăstirii Colţ, la slujbă fiind anunţată participarea a trei episcopi. Începând cu ora 14, în faţa căminului va putea fi urmărit un program artistic folcloric. Acţiunea este prevăzută ca şi cheltuială în bugetul local, având aprobarea Consiliului. Din 2005 încoace, s-a ţinut în fiecare an, însă în 2012, din cauză că data de desfăşurare a căzut exact de alegerile locale, nu s-a mai putut continua tradiţia. La cămin era secţie de votare, plus că legea interzicea cu desăvârşire un astfel de eveniment în acea zi. Alte manifestări de acest gen nu mai avem programate pentru anul curent”, spune Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori.

…Dar investiţiile merg înainte
Dar, până la pocnit din degete şi bătut din palme, mai e ceva, aşa că investiţiile nu sunt oprite din derulare. „Aşteptăm aprobarea pentru proiectul cu transformarea Râuşorului în staţiune montană, apoi vizita în teren şi întocmirea caietului de sarcini în vederea susţinerii licitaţiei. Dacă primim undă verde, vom intra în linie dreaptă. Sperăm ca prin toamnă, să semnăm şi contractul. Dezvoltarea infrastructurii Râuşor este cuprinsă într-un proiect european în valoare de 6,2 milioane de lei şi vizează realizarea unui parc central în Râuşor, o reţea de iluminat public, şase kilometri de alei şi drumuri locale asfaltate, patru terenuri de sport şi un patinoar la baza pârtiei, adică tot ceea ce se impune pentru a avea o locaţie care să atragă turişti. Pe lângă acest program, mai avem şi altele. De exemplu, leul ne dorim reabilitarea picturii Mănăstirii Colţ şi de asemenea, crearea unui drum de acces către acest obiectiv. Banii îi vom cere de la Guvern, pentru că e vorba de un proiect ce ţine de cultură. În rest, centrul de informare turistică e dat în folosinţă, şi vom mai avea câteva modernizări de drumuri cuprinse ca următoare investiţii, mai arată edilul şef din Râu de Mori.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

13 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

13 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

13 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

13 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

13 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

13 ore ago