Strugurii şi dieta

Simona Timofte

Probabil că ştiţi ce importanţi sunt strugurii în dieta noastră, mai ales atunci când e sezonul lor. Dar cel mai interesant aspect ar fi faptul că ne pot feri de obezitate.
S-a constatat în urma unor studii căo substanţă extrasă din strugurii negri arde grăsimile din ficat. Adică ficatul, organul răspunzător de fabricarea colesterolului, dar şi de metabolizarea grăsimilor provenite din alimente, ar putea să ardă aceste grăsimi  fără ca acestea să se mai depună pe pereţii vaselor de sânge sau să crească masa ţesutului adipos. şi atunci ce-ar fi să includem în dieta noastră zilnică strugurii negri? Poate ne ajută să slăbim, pentru că, asta e problema majorităţii celor cu „ceva greutate“! Din păcate, la câte calorii au, dacă vom consuma două-trei kilograme, e greu de precizat dacă vom slăbi… Ideea este că strugurii nu sunt un tratament miraculos pentru pierderea greutăţii dar nici de neglijat nu sunt. Apoi mai au foarte multe alte calităţi. Este foarte bine ştiut că strugurii conţin acel antioxidant numit resveratrol care previne o multitudine de boli cronice, în special riscul de atac de cord. Aceasta se datorează capacităţii lui de a modifica mecanismele moleculare ale vaselor de sânge. Strugurii mai conţin minerale ca potasiu, calciu, fier, fosfor şi vitaminele A,C, K. Toate acestea, împreună cu câteva substanţe, ne feresc pe lângă bolile de inimă, de alergii, boli de piele şi ajută în tratarea hepatitei, artritei, bolilor de rinichi etc… Deci, nu vă feriţi de strugurii negri, introduceţi-i în dieta zilnică, pentru un plus de sănătate!

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

10 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

11 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

18 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

18 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

18 ore ago