Categories: Stiri

Ştiri

Bani pentru Sanatoriul din Brad
Aleşii judeţeni au aprobat alocarea sumei de 1.314,25 mii lei, din fondul de rulment al judeţului, pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii. În urma raportului întocmit de Direcţia Tehnică, suma cea mai mare, în valoare de 500.000 lei a fost alocată pentru realizarea lucrărilor de reparaţii capitale la conducta de alimentare cu apă, casa pompelor şi turnul de apă de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad. O sumă aproape identică a fost repartizată şi pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumului judeţean, care face legătura între Bobâlna şi Feredee. (N. Ebner)
Consiliul Judeţean repară străzi din Simeria
Strada Biscaria, situată chiar în vecinătatea Parcului Dendrologic din Simeria, distrusă de lucrările de modernizare a sistemului de canalizare din oraşul Simeria, precum şi de preluarea traficului greu de pe DN7, s-a deteriorat, devenind aproape impracticabilă. Pentru reabilitarea acesteia, Primăria Simeria s-a asociat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, deoarece, bugetul propriu al CL Simeria nu dispune de sumele necesare realizării acestui obiectiv de investiţii. În plus, strada asigură accesul turiştilor spre Parcul Dendrologic, obiectiv turistic de interes judeţean şi trebuie reparată în cel mai scurt timp. (N. Ebner)
Mai multe fonduri pentru sănătate
În acest an, Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH) a alocat mai puţini bani pentru proiectele bisericilor şi asociaţiilor sportive şi culturale din judeţ, direcţionând fondurile nerambursabile spre creşterea calităţii serviciilor medicale. Astfel, din 115 solicitări de acordare a finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, au fost aprobate doar 52. Preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, a considerat că este mai oportună asocierea CJH cu Spitalul municipal Hunedoara pentru realizarea în comun a unei secţii de terapie intensivă coronariană-contribuţia financiară a CJH fiind de 145.000 lei. Alţi 150.000 lei vor fi alocaţi din bugetul judeţului, pentru achiziţionarea unui videobronhoscop şi staţie de vacuum medical pentru Secţia ATI şi Bloc Operator din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani. (N. Ebner)
Culturi afectate de secetă
Mai multe firme cu profil agricol şi producători individuali au depus la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Hunedoara, cereri privind acordarea unor despăgubiri de către stat pentru o suprafaţă de peste 1.300 de hectare de culturi de toamnă de grâu, rapiţă, orz, orzoaică, afectate de seceta din lunile mai şi iunie. Între solicitanţii de ajutoare de la stat se numără 12 firme cu profil agricol şi patru producători individuali din zonele Haţeg, Orăştie, Peştiş şi Veţel. Valoarea despăgubirilor se poate calcula doar în luna septembrie, după recoltatul producţiei neafectate. (N. Ebner)
Protest la penitenciar
Ieri, peste 220 de angajaţi au intrat la ora 7 în grevă japoneză, nemulţumiţi de condiţiile grele de muncă şi de lipsa de transparenţă. Protestatarii se plâng că plata orelor suplimentare nu s-a mai făcut de câteva luni, angajaţilor nu le sunt decontate cheltuielile de transport, au fost eliminate fondul de premiere şi primele de vacanţă şi penitenciarul funcţionează cu un deficit de personal de peste 30 la sută. (A. Năstase)
Scandal la Hunedoara
Mai mulţi tineri din Hunedoara sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce au fost implicaţi într-un scandal în centrul municipiului. Unul dintre ei şi-a lăsat autoturismul de-a curmezişul unei străzi din apropierea Casei de Cultură, blocând-o. A fost nevoie de intervenţia forţelor DPIR pentru aplanarea conflictului. (A. Năstase)
Rămas fără benzină, a furat combustibil din altă maşină
Un bărbat din Deva este cercetat de poliţişti, după ce aceştia l-au prins în flagrant, în timp ce sustrăgea benzină dintr-un autoturism parcat pe Aleea Romanilor. Daniel A., de 41 de ani, a furat, potrivit poliţiştilor, 38 de litri de benzină, prin tăierea conductelor de alimentare a unui autoturism parcat în faţa Şcolii generale nr.3. Deveanul a motivat furtul prin aceea că, maşina pe care o conducea a rămas în pană de carburant. (A. Năstase)
MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago