Categories: Sport

Ştiinţa îşi face calcule pentru Superligă

Ciprian Marinuţ

Pe data de 23 noiembrie, Federaţia Română de Rugby va decide ce echipe au bani să supravieţuiască în Superligă. Ştiinţa va încerca să obţină finanţare pentru a-şi asigura bugetul necesar participării în eşalonul de elită.

Condiţii dificile
S-a încheiat cea de-a cincea ediţie a Diviziei Naţionale de Seniori, al doilea eşalon valoric fiind mult mai echilibrat şi în acelaşi timp spectaculos cu lupta pentru titlu, menţinând suspansul până în ultima etapă. Au pornit la drum 10 echipe, două dintre acestea în premieră, CSM U23 Bucureşti şi Steaua U23 Bucureşti, care nu au punctat în ecuaţia promovării, dar au adus sarea şi piperul. Politehnica Iaşi şi Ştiinţa Petroşani au început mai greu, astfel, la finalul primei părţi a competiţiei, CS Năvodari, Politehnica Iaşi, RC Bârlad, Ştiinţa Petroşani şi RCM Galaţi s-au calificat în Play-Off. Ştiinţa Petroşani a cucerit titlul de campioană a eşalonului secund şi a devenit cea de-a cincea câştigătoare, pentru că până în prezent nici una dintre formaţiile care s-au impus în precedentul sezon nu au putut să-şi apere cununa cu lauri. Studenţii din Valea Jiului au pornit cu şase înfrângeri în primele 10 etape, dar au revenit fenomenal. Pentru Ştiinţa Petroşani, aceasta este cea de-a treia promovare în SuperLiga CEC Bank. Va fi pauză până la anul pentru Ştiinţa Petroşani, iar luna aceasta se va decide dacă echipa din Vale are sau nu bugetul necesar pentru a sta în prima ligă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago