Categories: Actualitate

Ştii ce apă cumperi ?

Nicolle Ebner

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Hunedoara a dispus oprirea temporară de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului, a peste 600 de litri de apă minerală şi apă de izvor.

Apă depozitată în soare…
Comisarii CJPC Hunedoara au verificat 18 operatori economici din Deva, Petroşani, Călan şi Hunedoara, cu scopul de a constata dacă sunt respectate prevederile legale privind modul de comercializare, depozitare, etichetare, prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale. “A fost controlată o cantitate de 2.760 de litri de apă minerală şi apă de izvor, constatându-se deficienţe la peste 600 de litri. Pentru nerespectarea legii, au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale în valoare de 25.000 de lei. Am dispus oprirea temporară de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului a celor 614 litri de apă minerală, până la remedierea deficienţelor constatate”, a declarat Ileana Tudor, comisar superior al CJPC Hunedoara.

…şi fără preţuri de vânzare
În cele mai multe cazuri, comisarii au constatat că apa minerală sau de izvor este depozitată în aer liber, sub acţiunea directă a soarelui (diminuarea proprietăţilor minerale), în condiţiile în care producătorul recomandă ca produsul să fie ţinut în spaţii ferite de soare, la temperaturi între 4 şi 25 de grade Celsius. În plus, comercianţii din zonele aglomerate profită de afluenţa şi graba clienţilor, „uitând” să afişeze preţul apei minerale, motiv pentru care, de cele mai multe ori, cumpărătorul constată abia acasă preţul uriaş plătit pentru o sticlă de apă minerală. De asemenea, de pe etichete nu se înţelege exact data până la care se poate consuma apa minerală şi dacă produsul respectiv este recomandat pentru alimentaţia sugarului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago