Categories: Actualitate

Staţie ecologică de deşeuri, în Brad

Nicolle Ebner

 Din cauza sistemului birocratic excesiv şi a amorţelii în care au zăcut instituţiile de stat după alegerile din noiembrie 2008, Primăria Brad este pusă în situaţia de a cere prelungirea termenului de realizare a proiectului „ECO – BRAD, staţie de selectare, transfer şi platformă de compostare“. Termenul de implementare era 29 septembrie 2009, însă, doar la sfârşitul lunii decembrie, staţia ecologică va putea fi pusă în funcţiune.

Proiect cu finanţare europeană
Proiectului „ECO – BRAD, staţie de selectare, transfer şi platformă de compostare” are scopul realizării unui sistem eficient şi durabil de gestionare a deşeurilor în municipiul Brad şi localităţile Crişcior şi Ribiţa, pentru protejarea mediului şi creşterea calităţii vieţii. Investiţia prevede construirea unei staţii de sortare şi transfer a deşeurilor, având ca dotări – echipamente de manipulare automată în staţie, încărcător frontal, motostivuitor, microstaţie de epurare modulară, instalaţie de spălare, containere autocompactoare, precum şi construirea unei staţii de compost, dotată cu platformă şi utilajele aferente – tocător, utilaj cernere, utilaj aerare.
Staţia de selectare, transfer şi platformă de compostare este amplasată în satul Mesteacăn şi are o capacitate de prelucrare de 6.000 tone deşeuri menajere pe an. „Ar trebui, ca în urma derulării acestui proiect, doar a şasea parte din cantitatea de deşeuri din Brad să se mai transporte la groapa de la Rapolt, iar o mare parte din aceasta să fie reciclată”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto), menţionând că, în urma reciclării, deşeurile din plastic, hârtie, sticlă, compost (din resturi menajere) şi metal vor fi valorificate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

19 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

19 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago