Categories: ComunitateFlash

Start la vaccinarea cu AstraZeneca în judeţ

Maximilian Gânju

Peste 2200 de locuri erau libere, ieri, la cele trei centre de vaccinare deschise de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara pentru imunizare cu vaccinul AstraZeneca. Astăzi, 15 februarie, va începe, în cele trei cen­tre, imunizarea populaţiei cu acest vaccin.
Cele mai multe locuri libere sunt la cen­trul de vaccinare din Brad, care funcţio­nează în incinta fostului Dispensar TBC, ieri fiind peste 1100. Urmează Orăştie (sala de sport comunitară), cu circa 900 de locuri li­bere, iar la Călan (în Centrul Multifuncţio­nal) erau puţin peste 200 locuri libere.
Potrivit DSP Hunedoara, de la deschi­derea platformei de programare pentru vac­cinare în noile centre de vaccinare de la Brad, Orăştie şi Călan, săptămâna trecută erau deja programate 3.810 persoane în platformă, 2.330 la Călan, 950 la Orăştie şi 530 la Brad.
Programările se pot face prin următoarele modalităţi:în platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparţinător, link: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro /auth/login, prin intermediul medicului de familie/currant, prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25 sau 021.414.4454. Conform recomandărilor autorităţilor medi­cale, vaccinarea împotriva Covid cu vac­ci­nul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.
Programarea se realizează pentru o se­siune de 20 de zile, în perioada 15 februa­rie – 6 martie, în acelaşi cabinet atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, la 56 de zile.
Vaccinul AstraZeneca încă nu a ajuns în Valea Jiului, astfel că o bună parte a celor care doresc să se imunizeze cu acest ser nu o pot face decât dacă merg la cele trei centre nou deschise. Pentru mulţi dintre locuitorii celor şase localităţi ale Văii Jiului reprezintă o cheltuială pe care nu şi-o permit, astfel că aşteaptă până când serul va ajunge la centrele din regiune.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

14 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

14 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

14 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

14 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

14 ore ago