Categories: Sport

Start la Campionatul Naţional de Nataţie

Ciprian Marinuţ

Vedete ale nataţiei româneşti, trei sportivi hunedoreni şi alţi peste 250 de înotători de la 30 de cluburi din ţară vor intra la apă în bazinul de la Hunedoara, pentru a cuceri medaliile ediţiei 2012 a Campionatului Naţional în bazin scurt (25 de metri), rezervat seniorilor şi juniorilor I.

Fără Potec, dar cu alte legende

Cu excepţia medaliatei olimpice Camelia Potec, care a anunţat că se retrage, toţi ceilalţi „monştri” ai nataţiei româneşti se vor prezenta la start la Campionatul Naţional care începe azi, la Hunedoara. Norbert Trandafir, Dragoş Agache, Răzvan Tudosie, Alexandru Coci sau Ionela Cozma, toţi medaliaţi la competiţii internaţionale de calibru, sunt deja la Hunedoara, pentru a-şi apăra blazonul şi îmbogăţi palmaresul. Pe lângă ei, în probele competiţiei, vor lua startul mulţi tineri foarte talentaţi şi valoroşi, care doresc să se afirme şi să schimbe ierarhiile tradiţionale. „Sunt câteva probe în care juniorii le pun probleme seniorilor, iar lupta pentru medalii este dramatică, pentru că din urmă, vine o generaţie de juniori foarte puternică”, a spus antrenoarea Anca Băjan, de la CSS Hunedoara.

Trei sportivi, pentru patru medalii

Onoarea gazdelor va fi apărată în această competiţie, de trei înotători juniori I de la CSS Hunedoara. Adelina Buzdugan va luat startul în şase probe, iar Cristian Rizan şi Alexandru Ancuţa vor concura în câte opt. Obiectivul lor este obţinerea a minimum patru medalii. Adelina va intra prima în concurs în seria a III-a a probei de 50 de metri bras, care deschide competiţia. Ea va mai concura apoi în cursele de 200 metri mixt (azi), 100 metri bras, 200 metri bras (ambele mâine), 100 metri mixt (sâmbătă) şi 400 metri mixt (duminică). Cristian Rizan va înota azi în probele de 50 de metri fluture şi 200 de metri mixt, mâine la 50 metri bras şi 100 metri fluture, sâmbătă la 100 metri bras şi 100 metri mixt, iar duminică la 50 metri liber şi 200 metri bras. Alexandru Ancuţa are în programul competiţional, următoarele probe: azi, 200 metri spate şi 200 metri mixt; mâine, 100 metri fluture şi 400 metri mixt, sâmbătă, 50 metri spate şi 100 metri mixt, iar duminică, 100 metri spate şi 400 metri liber. „În planul de concurs, am trecut patru medalii şi sper să ne îndeplinim obiectivele. Adelina Buzdugan are şanse la medalie în cursa de 200 de metri bras. Cristian Rizan e un sportiv talentat şi muncitor şi sper să ia măcar una-două medalii într-una dintre probele sale preferate, adică 50 fluture şi liber sau 200 bras. Alexandru Ancuţa, multiplu medaliat la ediţia din 2011, a lipsit cinci luni de la pregătire, din motive disciplinare, şi nu ştiu dacă este suficient de bine pregătit, pentru a fi din nou pe podium. Sper însă ca el să se mobilizeze şi să obţină medalii, pentru a-şi recâştiga locul în echipă”, a spus Anca Băjan, antrenoare la CSS Hunedoara.
Competiţia începe azi, la ora 10.00, şi se va încheia duminică seară. În cele patru zile de concurs, dimineaţa de la ora 10.00 la 12.00, se vor desfăşura seriile preliminare, iar după-masa, de la ora 17.00 la 19.00, vor avea loc finalele. Intrarea publicului este liberă. „Aşteptăm cât mai mulţi hunedoreni cu familiile şi copiii, pentru a participa la această sărbătoare a sportului şi a oraşului nostru”, a spus Dan Colesniuc, administratorul Bazinului de înot din Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago