Categories: Sport

„Stângacii”, favoriţii suporterilor

Ciprian Marinuţ

Flancul stâng al FC Hunedoara, format din mijlocaşul Robert Cristian şi fundaşul Bogdan Roiu (foto, în dreapta), domină sondajul de desemnare al celui mai bun jucător al turului din echipa negru-albaştrilor, derulat pe Internet, la iniţiativa Asociaţiei Suporterilor Corvinişti. După primele patru zile de la startul scrutinului, Robert Cristian a primit 309 voturi, iar Roiu a strâns 236 de aprecieri.

Fanii n-au pauză competiţională

Primul eveniment din noul an în care este implicată gruparea FC Hunedoara a fost inventat de suporteri. Fără vacanţă în dragostea lor faţă de fotbalul hunedorean, componenţii Asociaţiei Suporterilor Corvinişti (ASC) au început anul 2013 cu gândul la echipa favorită. Suporterii au demarat, în data de 2 ianuarie, un sondaj pe pagina lor de Facebook, cu scopul de a-l desemna pe cel mai bun jucător al echipei FC Hunedoara în turul campionatului 2012-2013, la capătul căruia trupa de pe Cerna este lideră în seria a V-a a Ligii a III-a. „Perioada în care vă puteţi alege (prin vot n.r.) favoritul se încheie în data de 20 ianuarie, iar fotbalistul desemnat câştigător va fi premiat cu o plachetă aniversară în cadrul festivităţilor prilejuite de comemorarea a 20 de ani de la ieşirea de pe gazonul vieţii a marelui Michael Klein. Şi pentru ca opţiunea voastră să fie şi mai interesantă, vom organiza şi o tragere la sorţi, în care vor intra toţi cei care l-au votat pe jucătorul ales cel mai bun, iar învingătorul va primi un tricou ASC, inscripţionat cu numele său, alături de autografele tuturor jucătorilor hunedoreni”, se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Suporterilor Corvinişti.

S-a votat munca, nu sclipirile

Sondajul poate fi vizualizat la adresa http://www.facebook.com/questions/476518739067769/ şi a fost accesat deja de aproape 4.000 de persoane din toată lumea, însă mai puţin de 1.000 de utilizatori şi-au exprimat şi votul. Ieri, la ora 16.00, după primele patru zile de la startul scrutinului, Robert Cristian adunase 309 voturi, iar Roiu strânsese 236 de aprecieri. Până sâmbătă, lider a fost Bogdan Roiu, cu 208 voturi, iar Robert Cristian avea doar 174 de susţinători. Ceilalţi componenţi ai lotului hunedorean aveau ieri „scoruri” mai modeste: Găceanu – 32, Făgărăşanu – 30, Cuciula – 11, J. Vajda – 8, Pepenar – 7, Dragotă, Munteanu şi Ambruş – câte 5, Zdrîncu, Dosan, Lintaru, I. Radu, Anton şi Vîrtan – câte 3, Bier şi Şoit – câte 2, Nicula şi Suciu – câte un vot.
Dominaţia celor doi jucători de pe flancul stâng al echipei arată că suporterii apreciază mai mult munca, decât eficienţa golgheterilor şi au un fel de slăbiciune pentru posturile pe care a jucat legendarul Michael Klein. Robert Cristian a jucat în toate cele 11 partide ale turului, având patru goluri marcate, iar Roiu a evoluat în 10 meciuri din tur, fără a înscrie deloc. În contrapartidă, liderii eficienţei, Pepenar şi Făgărăşanu (ambii cu câte şase goluri), au deocamdată mai puţini votanţi, însă situaţia se poate schimba până în 20 ianuarie la finalul scrutinului. Postarea de pe Facebook cu acest sondaj a fost citită, până ieri, de peste 3.500 de persoane din România, 109 din Spania, 101 din Italia, 82 din Marea Britanie, 65 din Germania, 36 din Serbia, 31 din Austria, 27 din Franţa, 20 din Irlanda, 18 din Belgia, 11 din Norvegia, 10 din SUA etc.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago