Categories: ActualitateFlash

Ştafeta Armoniei Mondiale a plecat din Deva

Cristina Ghenea

 Un număr de 22 de atleţi din România, Ungaria şi Republica Moldova au luat startul, ieri, într-o nouă ediţie a ştafetei „World Harmony Run“, festivitatea de deschidere şi locul de plecare al torţei duse de sportivi având loc pe Aleea Gimnastelor, la poalele Dealului Cetăţii Deva, în prezenţa a peste 100 de tineri şi a lotului naţional de junioare la gimnastică.

Şi prefectul a alergat câţiva metri 

„Ne bucurăm că ediţia din acest an a World Harmony Run are punctul de plecare stabilit în Deva, chiar pe Aleea Gimnastelor, un loc cu importanţă pentru sportul românesc. Sunt sigură că aceste acţiuni vor duce la crearea unor relaţii de prietenie între toţi tinerii“, a declarat directorul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Hunedoara, Marieta Ilcu, fostă campioană mondială la săritura în lungime şi purtătoare a torţei la una dintre ediţiile „World Harmony Run“.
Cu torţa aprinsă în mână, grupul de sportivi a fost primit în faţa Prefecturii Hunedoara de către prefectul Attila Dezsi, care a alergat, simbolic, alături de tineri, câţiva metri în faţa instituţiei.

La Simeria, i-a întâmpinat primarul

Plecaţi din Deva, cei 22 de maratonişti au făcut primul popas la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny”, din Simeria. Aici au fost întâmpinaţi de către directorul instituţiei, Marius Steici, şi de primarul oraşului Simeria, Petru Păun Jura. Flacăra prieteniei a fost preluată de elevii colegiului, care au purtat-o din mână în mână, oferind un gând de pace, în spiritul armoniei mondiale. „Echipa noastră face cunoscută povestea acestei torţe în toată lumea. Ea a fost purtată de multe mâini şi a adunat mii de gânduri de pace. Ne bucurăm că de această dată, v-am oferit şi vouă, elevilor din acest liceu, ocazia de a prelua ştafeta”, a declarat Luiza Hariton, una dintre membrele echipei „World Harmony Run”. Aceasta a mai adăugat că maratonul început ieri va dura cinci zile, urmând ca Torţa Păcii să străbată judeţele Alba, Sibiu, Braşov, având ca punct final municipiul Târgu Mureş.

Purtată prin lume de 24 de ani 

„World Harmony Run” poartă flacăra prieteniei încă din 1987, când Sri Chinmoy – un atlet, filosof, poet şi artist care şi-a dedicat întreaga viaţă idealurilor de pace între popoare – a înfiinţat Maratonul Mondial al Armoniei. De-a lungul timpului, torţa a străbătut şase continente, creând o legătură de pace între milioane de suflete din peste 100 de ţări.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

7 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

7 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

7 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

7 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

7 ore ago