Comunitate

Stadionul din Hunedoara va fi demolat

Adriana Năstase

Încă un pas pentru un stadion nou la Hunedoara – Guvernul a emis ho­tă­rârea necesară demolării vechiului sta­dion. A fost publicată în Monitorul Oficial al României hotărârea privind „apro­barea desfiinţării imobilului Com­plex Sportiv Michael Klein din muni­ci­piul Hunedoara, în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii „Construire şi dotare Com­plex Sportiv Michael Klein”.

La toamnă
„Conform legislaţiei în domeniu, ho­tărârea menţionată anterior era obli­g­a­torie pentru a se putea continua de­mer­surile pentru construirea unui nou sta­dion, pe acelaşi amplasament, investiţie aprobată tot prin hotărâre de Guvern, la finele anului trecut (detalii despre noua arenă găsiţi aici – https://bit.ly/3JBvLLO). Costurile pentru construirea noului sta­dion vor fi suportate de Compania Na­ţională de Investiţii. Cheltuielile cu de­mo­la­rea vechiului stadion revin în sar­cina Primăriei municipiului Hunedoara. Dacă procedurile decurg fără obstacole ne­pre­văzute, cred că în toamna acestui an ne vom putea apuca de lucrările de de­mo­lare. Chiar astăzi (joi – 23 martie) au început demersurile pentru întoc­mi­rea documentaţiei necesare licitaţiei de care e nevoie pentru întocmirea pro­iec­tu­lui tehnic pentru demolare (pentru că şi aici e nevoie de aşa ceva) şi pentru exe­­cuţia efectivă lucrărilor de demolare. E un pic mai complicat decât pare, fiind vor­ba despre un stadion. În paralel, Com­pania Naţională de Investiţii va de­rula, la rândul său, o licitaţie pentru de­sem­narea proiectantului şi execu­tantului de lucrări pentru ridicarea noului stadion. Se va merge oarecum „în tan­dem”, astfel încât noi să fim gata cu demolarea efectivă la mo­mentul la care CNI va trebui să pre­dea amplasamentul constructorului de­sem­nat pentru ri­di­carea noului stadion. Sper ca lucrările de construcţie să încea­pă cel târziu în prima parte a anului viitor şi să se deruleze fără sincope majore, astfel încât să ne putem bucura de un stadion nou, la Hunedoara, în 2026.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Așa zisul activist de mediu, Alin Andrioni, prins de polițiști

Alin Andrioni (foto), hunedoreanul care a lăsat un om paralizat pe viaţă, după protestul din luna…

2 zile ago

Protest al polițiștilor din penitenciare. În jur de 5.000 de angajați vor bloca, miercuri, activitățile din pușcării

Și lucrătorii din penitenciare protestează     Sindicaliştii din penitenciare anunţă că miercuri, timp de…

3 zile ago

Ministrul Virgil Popescu: „S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune centralei electrice de la Mintia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că s-a făcut un nou pas important pentru construcţia…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un politician din zonă și-a renovat vila de milioane…

4 zile ago

Bulina albă

Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg Pentru că, din fonduri nerambursabile, a câștigat finanțare pentru a…

4 zile ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva: Pentru că a fost condamnat la pușcărie, fiind judecat pentru…

4 zile ago