Categories: Sport

Stadionu-i gata, lotul nu

Ciprian Marinuţ

Renaşterea clubului Mureşul Deva se derulează ca pe roate în privinţa bazei sportive, dar la capitolul lotului de jucători, situaţia este încă în ceaţă, lista fotbaliştilor promişi de Dinamo fiind deocamdată fără nume concrete.

Lucrări la Arena „Cetate”
Proiectul de colaborare dintre Mureşul Deva şi Dinamo Bucureşti, pus la cale de primarul Devei Mircia Muntean şi preşedintele „câinilor roşii” Nicolae Badea, se mişcă ceva mai greu decât şi-ar dori suporterii deveni. Clubul devean şi-a respectat angajamentele în privinţa bazei sportive, însă, Dinamo întârzie cu desemnarea şi trimiterea fotbaliştilor promişi pentru salvarea clubului devean.
Echipe de muncitori lucrau, ieri, de zor, la Stadionul „Cetate” din Deva, pentru pregătirea bazei sportive a grupării Mureşul, în vederea startului returului. Muncitorii au reparat şi rebranşat instalaţiile de apă şi de electricitate, astfel că acum, vestiarele arenei sportive sunt funcţionale. În plus, pe gazonul de joc, un utilaj special executa tăvălugirea terenului, pentru ca acesta să se prezinte în condiţii cât mai bune sâmbătă, la meciul cu Luceafărul Oradea, din prima etapă a returului.

Incertitudini la fotbal
Situaţia era însă mai puţin clară la capitolul fotbal, întrucât antrenorul desemnat Romulus Gabor (foto) nu ştia, ieri, nimic sigur, despre componenţa lotului pe care-l va avea la dispoziţie. „Dinamo nu ne poate da jucători, pentru că perioada de transferări s-a încheiat, aşa că se caută fotbalişti liberi de contract, singurii care pot fi legitimaţi acum în ceasul al 12-lea. Deocamdată, nu am nici un nume concret, nu ştiu cine şi când se va prezenta la pregătire, aşa că nu am programat nici un antrenament. Vreau să ajut fotbalul devean, dar nu pot antrena chiar pe oricine şi să ne facem de râs în campionat. Mâine, sper să se clarifice lucrurile şi să ajungă la Deva jucători cu care să închegăm o echipă pe care să o trimitem în teren în meciul de sâmbătă, din prima etapă”, a spus Romulus Gabor, cel care a fost nominalizat ca antrenor principal al echipei pentru retur.
Probabil, primul antrenament al echipei va avea loc mâine. Mureşul Deva se află acum pe locul 12  în campionatul Ligii a 2-a, cu 16 puncte.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Pacat de Romica Gabor ca a ajuns sa se compromita in halul asta.El este un antrenor fara echipa....pacat ca isi murdareste valoarea numelui sau....cum sa fi antrenor la o echipa inexistenta???ce fel de respect poti sa ai valoarea numelui tau???nu mai inteleg nimic...Deva care a avut o echipa, a renuntat la ea ca sa ce??sa inceapa mai de jos de cum era....jucatori fara contract????ce bataie de joc....si mai vad ca scriu unii si se bucura de solutia aleasa....care???si mai vad ca asa zisii ziaristi sportivi tac ca ,,dinsul" in papusoi ,fara sa aiba o ,,opinie" realista si ,,profesionista" asupra a ceea ce se intimpla acum la Deva.Probabil si-au pierdut indemnizatiile de sustinere si nu mai vad ,,realitatea"

  • Si apropos de valoarea jucatorilor care vor evolua la Deva nu pot sa nu dau o replica unui asa zis ,,ziarist" ,handicapat si foarte frustrat de felul sau, care intr-unul dintre articole facea o evaluare a evalorii individuale si de piata a fostilor jucatori din lotul Muresului.Ei bine vreau sa va spun ca tocmai cel mai valoros jucator desemnat de acest ,,celebru handicapat" este printre putinii care au ramas fara echipa....deci va dati seama ce stiinta a stiintei despre fenomenul sportiv are acest ,,diminutiv" ziarist...Ce valori vor veni acum in echipa Devei???sa ne spuna ,,specialistii"....

  • nu trebuie schimbat numele echipei MURESUL DEVA!
    TREBUIE MODERNIZAREA STADIONULUI ,CONSTRUIREA DE JUR IMPREJURA A STADIONULUI,DECI A INCA 3-4 TRIBUNE!SPER SA SE AIBE IN VEDERE CA IN CATIVA ANI SA ATACAM PROMOVAREA IN LIGA I.CU SAU FARA ECHIPA IN LIGA A DOUA STADIONUL TREBUIE FACUT,TREBUIE CONSTRUIT.
    VEZI ALTE ORASE DIN ROMANIA SI DIN ALTE TARI CARE AU FACUT STADIOANE DIN NIMIC!TREBUIE CONDITII BUNE DE PREGATIRE,ATAT LA NIVEL DE COPII ,JUNIORI,CADETI,TINERET SPERANTE,SI MAI ALES LA SENIORI.
    UREZ SUCCES ECHIPEI MURESUL DEVA,SI SPER SA NU RETROGRADEZE LA FINALUL TURULUI CA ATUNCI CHIAR NE-AM FACE DE RUSINE!CONCLUZIEA ESTE:STADION NOU SI PASTRAREA IDENTITATII ECHIPEI MURESUL DEVA PRECUM SI DEZVOLTAREA ACTIVA A CENTRULUI DE COPII,SI JUNIORI SI TINERET IN FRUMOSUL ORAS DE LANGA RAUL MURES.

  • CAND VA FII INCHIS COMPLET DE TRIBUNE,SPER SA SE INDEPLINEASCA PROMISIUNEA MAI VECHE A PRIMARIEI DEVA FATA DE SECTIA DE ATLETISM A ORASULUI , DE A ADUCE UN COVOR MODERN DE ATLETISM CU 8-9 PISTE (CULUARE),PENTRU CA ATLETII DEVENI CEI PREZENTI SI CEI CARE VOR VENII SA SE ANTRENEZE IN CONDITII OPTIME.iAR IARNA TERENUL DE FOTBAL SE POATE INCHIDE CU UN BALON GEN BAZA SPORTIVA REAL,UNDE DEVA POATE SA SCOATA BANI FRUMOSI DE ACOLO,ACEST BALON FIND INTREBUINTAT ATAT LA FOTBAL DE SALA CAT SI LA DIFERITE ALTE SPORTURI DE SALA.INCLUSIV GIMNASTELE CENTRULUI OLIMPIC AR PUTEA FOLOSI BAZA STADIONULUI DAR SI O EVENTUALA PISCINA OLIMPICA DACA EAN S-AR REALIZA IN DEVA ,CACI DISNAY LANDUL NU E SUFICIENT SI NU POTI FACE PERFORMANTA,FIIND DOAR PENTRU DISTRACTIE .SPUN ASTA DEOARECE E NEVOIE DE BAZA SPORTIVA IN DEVA DACA DORIM SA SE FACA CEVA.dE CE SA NU MAI EXISTE INCA UNUL IN DEVA,NU VAD UNDE E PROBLEMA?DACA NU DORIM ATUNCI VOM VEDEA DEVA PESTE CATIVA ANI CA TRAIND DIN AMINTIRI ISTORICE SPORTIVE ,SI VOM PUTEA SPUNE ,,,E,,,ALTE VREMURI...CE FRUMOS ERA.....
    CONCLUZIA:STADION NOU ,CARE CUPRINDE SI O BAZA SPORTIVA MAI MARE CU PISCINA OLIMPICA SI PISTE MODERNE DE ATLETISM (F.BUNE SI IN CONDITII DE IARNA), DAR CUPRINDE SI O SALA POLIVALENTA DE CAPACITATE DE MINIM 10 MII LOCURI CU O CAPACITATE MAI MARE DECAT ACTUALA,INVECHITA SI PARADITA SALA SPORTURILOR DIN DEVA.DE DACA VOM AVEA SATDION NOU VOM PUTEA PROMOVA IN LIGA 1.IAR DEVA VA INCASA BANI FRUMOSI DIN DREPTURIILE DE TELEVIZIUNE SI O EVENTUALA PARTICIPARE IN EUROPA LIGA.TOT IN STADION SE VOR PUTEA DESFASUTA CAMPIONATE NATIONALE SI INTERNATIONALE DE ATLETISM ,PE PISTE MODERNE DE ULTIMA GENERATIE.APOI,DE VOM AVEA O SALA POLIVALENTA DE MINIM 10.000 LOCURI LA DEVA SE VOR PUTEA ORGANIZA CAMPIONATE NATIONALE SI INTERNATIONALE PENTRU FOARTE MULTE SPORTURI,SALA PUTAND CHIAR SA SE INCHIRIZE PENTRU CONCERTE,ETC.LA FEL IN NOUA PISCINA OLIMPICA VOM AVEA NATIONALELE SI INTERNATIONALELE DE NATATIE SI DE CE NU POLO.aVAND O ASTFELM DE BAZA LA DEVA SUNT SIGUR CA VOR APARE ECHIPE DE POLO DAR SI UNA DE RUGBY!E UN PROIECT MARE DAR STIU CA VA PUTEA FII REALIZABIL CU AJUTORUL DEVENIILOR SI HUNEDORENIILOR!ATUNCI DEVA VA FII DUPA BUCURESTI SI CLUJ AL 3-LEA MARE CENTRU SPORTIV DIN TARA!PANA ATUNCI SUNTEM DEPARTE...SUCCES!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago