Spitalul din Petroşani nu mai are tomograf

Cristina Ghenea

Computerul tomograf de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, vechi de 13 ani şi singurul din judeţ cu regim de funcţionare non-stop, este defect de mai bine de-o săptămână.
Managerul spitalului, doctorul Alin Vasilescu, spune că aparatul nu poate fi reparat, deoarece este un model vechi, pentru care nu se mai fabrică piese şi, în acest caz, singura soluţie rămâne achiziţionarea unui nou tomograf. De altfel, s-au făcut deja demersuri pentru achiziţionarea unui nou aparat, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii.
Între timp, spitalul a încheiat un contract pe o perioadă de două luni cu clinica Euromedic – care funcţionează chiar în curtea unităţii sanitare din Petroşani – pentru ca, în caz de nevoie, pacienţii să poată face tomografii. Conform contractului, gratuitate au, în primul rând, toţi pacienţii care sunt internaţi în spitalul din Petroşani, iar apoi, în limita fondurilor pe care clinica le primeşte de la Casa de Asigurări, pot beneficia de tomografie gratuită şi persoane care nu sunt spitalizate. Altfel, un pacient trebuie să scoată din buzunare între 220 şi 470 de lei pentru o astfel de investigaţie, sau poate alege să fie trecut pe o listă de aşteptare, până ce clinica va primi noi fonduri. În judeţul nostru, computere tomograf mai sunt doar în spitalele din Deva şi Hunedoara.
Aceste aparate sunt folosite în cazul afecţiunilor oncologice, atacurilor cerebrale, accidentelor vasculare, tumorilor sau diferitelor traumatisme. Potrivit managerului Alin Vasilescu, o statistică realizată în cadrul spitalului din Petroşani, arată că, începând din 2009 şi până în prezent, aici au fost făcute peste 8.000 de tomografii, ceea ce înseamnă circa 10 pe zi.

Un gând despre „Spitalul din Petroşani nu mai are tomograf”

  1. cred ca l-au stricat intentionat pentru a functiona cel de la srl sa mai scoata si ei un ban.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.