Categories: Comunitate

Spitalul din Petrila a fost redeschis

Maximilian Gânju

Desfiinţat în anul 2011 printr-o simplă semnătură de ministru, unitatea medicală din Petrila s-a redeschis, sâmbătă, urmând să funcţioneze ca o secţie a Spitalului de Urgenţă Petroşani. Chiar dacă are doar 30 paturi, locuitorii din Petrila au unde să ceară ajutor medical, fără a mai fi nevoiţi să vină la Spitalul de Urgenţă Petroşani pentru orice afecţiune banală.
„După toate eforturile pe care le-am făcut, împreună cu primarii din Petroşani şi Petrila, cu directorul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, am condus la situaţia fericită să redeschidem Spitalul de la Petrila. Este pentru mine un eveniment fericit, cu atât mai mult, cu cât el înseamnă, pe lângă onorarea unei promisiuni electorale pe care mi-am asumat-o în faţa cetăţenilor din Petrila, un sprijin absolut necesar pentru bolnavii cronici, dar şi pentru cei care au nevoie de îngrijiri paleative”, declară deputatul Monica Iacob Ridzi.
Spitalul din Petrila are două secţii de specialitate, respectiv o secţie de boli cronice şi o secţie de îngrijiri paleative, singura de acest fel din judeţ, secţie unde sunt îngrijiţi bolnavii în stadiu terminal. „Anul acesta, se completează structura centrului cu partea de spitalizare continuă, partea de îngrijiri paleative şi de interne-cronici, cu un număr de 30 de paturi. Este foarte importantă (n.r. secţia de îngrijiri paleative), pentru că oferă un acces la servicii medicale de specialitate acelor pacienţi care se află pe finalul suferinţei. Boli care ajung la un final nedorit de nimeni şi, practic, ajuţi prin serviciile medicale familia şi pacientul să ducă un trai decent pe ultima perioadă a vieţii”, a declarat medicul Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Spitalul are garantată finanţarea, prin CJAS, pentru un număr de 30 de paturi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

18 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

18 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

18 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

18 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

19 ore ago