Spitalul din Deva va avea un nou computer tomograf

  Sorina Popa

Managerul Spitalului de Urgenţă Deva, Călin Mircea Laza, a declarat că anul acesta, unitatea pe care o conduce va avea un nou computer tomograf. Vestea este una foarte bună, având în vedere că aparatul care există aici de peste 10 ani stă pe tuşă din octombrie anul trecut, din cauza unei defecţiuni majore.

Banii, de la Consiliul Judeţean Hunedoara
„Am decis să achiziţionăm un alt computer tomograf. Din bugetul Consiliului Judeţean, ni se va aloca 2,6 milioane de lei pentru acest lucru. Săptămâna viitoare, vom demara procedurile de licitaţie, pe SEAP, urmând ca în cât mai scurt timp, să avem un asemenea aparat funcţional, aici, la spitalul devean. Va fi un aparat de ultimă generaţie”, a declarat Călin Mircea Laza, managerul spitalului devean.

Actualul computer mai mult nu a funcţionat
Situaţia cu computerul tomograf care stă defect în spitalul din Deva a fost de la început una dubioasă. Când a fost achiziţionat, după ani buni de aşteptări, nu au fost medici care să lucreze cu el. Când am avut, în sfârşit, specialiştii, s-a defectat computerul tomograf. Ca atare, lucrurile au mers anapoda mai mereu cu aparatul respectiv. După defectarea computerului tomograf din spital, pacienţii care aveau nevoie de asemenea investigaţii erau direcţionaţi la cabinetul medicului specialist radiolog Gabriel Samoilescu, care deţine un asemenea aparat şi s-a specializat în imagistică medicală. Acesta are încheiat un contract cu spitalul şi preia toţi pacienţii trimişi de aici, precum şi pe alţi bolnavi care au nevoie de asemenea investigaţii. Contra cost, fireşte. Mai exact, dacă un bolnav trebuie să-şi facă un CT va fi nevoit, în caz că nu este internat şi nu are o trimitere de la un specialist, să scoată câteva sute de lei din buzunar. Chiar dacă plăteşte asigurările de sănătate.
Directorul economic al Casei Judeţene de Sănătate Hunedoara, Ovidiu Bîndea, a afirmat că instituţia decontează spitalului devean 280 de lei pentru o investigaţie de computer tomograf în zona toracică, cu substanţă de contrast. În cazul unui CT de abdomen, Casa decontează suma de 265 de lei. Toate acestea, în cazul pacienţilor care au o trimitere de la medicul specialist.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

22 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

22 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

22 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

22 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

22 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

22 de ore ago