Spitalul din Deva, condus tot de militari şi în următoarea perioadă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, ieri, o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru a analiza situaţia, după două săptămâni de conducere militară aici.

Cu acest prilej, ministrul Nelu Tătaru a declarat că Spitalul Judeţean de Urgenţă rămâne sub management militar, el menţionând că unitatea medicală dispune acum de stocuri de medicamente şi echipamente medicale, iar circuitele medicale sunt funcţionale.
„Sunt stocuri de medicamente, sunt stocuri de echipamente şi materiale sanitare. Există, în acest moment, şi voinţă. Sunt internaţi 207 pacienţi, sunt şi 23 de cadre medicale – patru s-au externat astăzi. Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat. Am vorbit şi cu corpul medical şi sper ca această mentalitate să rămână, sper ca aceste circuite să rămână. Chiar dacă a fost o rigurozitate militară care a trebuit să fie impusă la început, în acest moment am văzut o atitudine schimbată. Mă bucur să găsesc acest lucru şi sper ca această pandemie prin care trecem să se termine cât mai repede şi să putem intra într-o viaţă normală, cu un management civil, dar cu un management civil pe care să nu mai trebuiască niciodată să-l compensăm cu un management militar“, a declarat ministrul Sănătăţii, la Deva.
Întrebat cât timp va mai rămâne managementul militar al SJU Deva, ministrul Tătaru a răspuns că acesta se va menţine „atât timp cât va mai fi nevoie“.
„Suntem în stare de urgenţă până pe 15 mai, deja lucrurile sunt pe un făgaş normal. Rămâne ca acea echipă managerială civilă, care va veni, să vină şi în aceste momente să poată prelua, din mers, un management, nu să fie predat pe hârtie cum- părerea mea – a fost la început“, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Spitalul devean a intrat sub management militar din data de 8 aprilie, după ce fosta echipă de conducere şi-a prezentat demisia pentru că, potrivit ministrului Sănătăţii, nu ar mai fi făcut faţă situaţiei din unitatea medicală.
Pe de altă parte, ministrul Nelu Tătaru a declarat că ne apropiem de un vârf al pandemiei de COVID-19, însă a precizat că depinde numai de atitudinea oamenilor dacă acesta va veni mai devreme sau mai târziu, iar numărul de cazuri va rămâne la un nivel de 10.000-12.000 sau va creşte spre 15.000.
„Suntem înspre vârful pantei, spun eu. Rămâne să ţină doar de noi dacă atingem acest vârf mai devreme sau mai târziu şi dacă rămânem la 10.000-12.000 de cazuri, cât suntem acum, sau vom merge spre 15.000 sau mai mult“, a spus Nelu Tătaru.
Ministrul a afirmat la Deva că este posibil ca spitalele să rămână în coordonarea Ministerului Sănătăţii, iar partea de ordonator de credite să revină autorităţilor judeţene sau locale.
„Noi, ca minister, am luat în coordonare toate spitalele din România. Subordonarea rămâne, în continuare, ca şi ordonator de credite, către consiliile locale sau consiliile judeţene. Ne gândim ca partea de coordonare să poată rămâne la Ministerul Sănătăţii. Subordonarea să rămână la autorităţile locale sau judeţene, dar coordonarea, ne gândim să o luăm la nivelul Ministerului Sănătăţii“, a declarat ministrul. (Sorin Blada, Agerpres)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nelu Tătaru merită toată stima noastră. Mai adaug un nume demn de a fi pomenit Alexandru Rafila.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago