Categories: Actualitate

Spitalele hunedorene sunt pregătite pentru Ebola

Natalia Bumbac
    
Potrivit unei ştiri apărute ieri într-o publicaţie electronică din judeţul Alba, un bărbat din Alba Iulia este monitorizat în permanenţă din punct de vedere medical, pentru a se vedea dacă nu a contactat virusul Ebola. Acesta s-a întors recent din Sierra Leone, stat în care boala a făcut ravagii, existând mii de cazuri în care bolnavii au decedat, nemaiputând fi salvaţi.
La nivelul întregii ţări mai există câteva cazuri de persoane care s-au întors din zonele infectate cu virusul Ebola şi care sunt monitorizate, iar la nivel mondial, serviciile medicale sunt într-o permanentă alertă, pentru a preveni extinderea bolii.
În acest sens, am dorit să aflăm cum stau lucrurile la noi în judeţ şi dacă spitalele sunt pregătite pentru eventualitatea în care vor apărea persoane suspecte sau care au contactat virusul periculos. „Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a face faţă situaţiei în care ar exista cazuri de pacienţi suspecţi de virusul Ebola. Există o procedură specială pe care trebuie să o respectăm şi pe care am primit-o de la Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, încă de la sfârşitul lunii august a. c.. Am exersat şi pot spune că suntem pregătiţi la nivelul Spitalului din Deva cu tot ce presupune intervenţia în astfel de situaţii”, a afirmat medicul Edith Barabaş, şefa Serviciului de Prevenire şi Control al Infecţiilor Nosocomiale. Cu toate acestea, dacă vor exista pacienţi la care va fi confirmată contaminarea cu Ebola, aceştia nu vor putea fi trataţi în spitalele hunedorene. Pacienţii vor fi transferaţi la un spital specializat din Cluj, Iaşi, Timişoara sau Bucureşti, unde se va încerca vindecarea lor prin metodele care se pare că nu au prea dat rezultate în statele care s-au confruntat cu astfel de cazuri.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • "Pacienţii vor fi transferaţi la un spital specializat din Cluj, Iaşi, Timişoara sau Bucureşti, unde se va încerca vindecarea lor prin metodele care se pare că nu au prea dat rezultate în statele care s-au confruntat cu astfel de cazuri."
    :) :) :lol:

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago