Categories: Comunitate

Spectacol de colinde inedit al Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean“

Oana Mihnea

Mâine, de la ora 18.00, la Sala Teatrului de Artă Deva, va avea loc un spectacol de colinde, organizat de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean“ şi Consiliul Judeţean Hunedoara. Înainte de venirea sfintelor sărbători ansamblul emblemă a folclorului de la noi din judeţ, va aduce în faţa spectatorilor cele mai frumoase colinde şi obiceiuri ale strămoşilor noştri.
Sub titulatura „Deschide uşa, creştine!“, spectacolul vine să marcheze frumuseţea şi unicitatea sărbătorilor de iarnă, aşa cum sunt ele trăite încă din cele mai vechi timpuri de poporul român. Alături de orchestra şi dansatorii Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean“ vor mai urca pe scena Teatrului din Deva cunoscuţi interpreţi de muzică populară din judeţ şi din alte părţi ale ţării, dar şi grupuri de colindători şi de dubaşi. Între interpreţii cântului popular care vor fi prezenţi în acest spectacol se numără Cristian Fodor, Ovidiu Olari şi Valentin Crainic, Mihai Petreuş şi Nelu Ban Fîntînă, Elena Evsei, dubaşii de la Boz, Ansamblul Folcloric „Transilvania“ al Colegiului Naţional „Decebal“ Deva şi mulţi alţii. Toţi au un singur ţel, acela de a aduce colindul în sufletele celor prezenţi la spectacol şi de a transmite vestea Naşterii lui Iisus.
Nu doar glasul colindătorilor va emoţiona publicul, dar şi obiceiurile şi practicile specifice Crăciunului şi Anului Nou, puse în scenă de grupul de dansatori ai ansamblului judeţean. „Îi aşteptăm pe oameni în număr cât mai mare să ia parte la spectacolul nostru, gândit şi organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, care se apropie cu paşi repezi. Sperăm că vom ajunge la sufletul fiecărui spectator din sală, prin intermediul colindelor şi al obiceiurilor prezentate, dorindu-ne în acest fel să împărtăşim vestea Naşterii Mântuitorului, să transmitem emoţie şi bucurie“, a declarat Cristian Fodor, managerul Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean“.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago