Șoimuș, o puternică atracție turistică în peisajul hunedorean

Magdalena Șerban

Administrația publică din Șoimuș va da lovitura în ce privește atragerea vizitatorilor și turiștilor, de mâine, 18 iunie, urmând să lanseze la apă va­porașul achiziționat de la Tulcea, care zilnic, în intervalul orar 10:00 și 21:00 le va asigura pasagerilor săi cele mai frumoase amintiri, pe ruta Șoimuș – Mintia – Hărău. De asemenea, se anunță și un weekend de distracție, petrecăreții fiind așteptați la Zilele Comunei.

Vaporaș stelar
Nu doar cei mici, ci și cei mari se vor putea relaxa admirând priveliștea din „Stelar”, așa cum este numit vaporașul care va asigura plecările din oră în oră. Pontonul este amenajat pe malul Mureșului, aproape de fostul camping din Șoimuș, deci în vecinătatea auto­străzii. Cât privește costurile, o călătorie pe apă costă 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. În plus, fiecare plim­băreț va primi, din partea casei, câte un breloc. Și tot ca o noutate, se pare că în viitorul apropiat vor apărea și hi­dro­bi­ciclete, bărci și alte ambarcațiuni, astfel încât oferta să fie una completă. Iar dacă tot vorbim de ofertă, nu vor lipsi nici produsele autohtone ce vor putea fi cumpărate direct de la cei care au trudit pentru ele, paleta fiind una bogată, de la miere, fructe și legume și până la dul­cețuri ori alte roade ale muncii local­nicilor. „Deschiderea oficială va fi mâi­ne, de la ora 10:00. De acum încolo, toți cei care vor să rezerve locuri o pot face la numărul de telefon 0741.152.922. Poate că vor fi mai multe persoane (gru­puri) care vor să fie sigure că vor că­lători împreună, capacitatea vapora­șului fiind de 16 locuri. Încă din 2012 am tot plănuit să repunem în circuit aceas­tă activitate, dar mereu au fost alte priorități ce țin de infrastructură, obiec­tive majore, etc. După cum se știe, până în 1975, când Mureșul a produs acele inundații care au lăsat prăpăd în urma lor, la noi se făceau plimbări cu va­po­rașul. Acum, că am pus la punct util­i­tă­țile și suntem aproape de finalizarea lor, ne putem concentra pe atragerea tu­riștilor, trecând la un alt nivel. Vom ame­naja parcarea și un loc de joacă și în perspectivă ar mai fi două pontoane, unul la Hărău și altul la Bejan. Chiar este un punct administrativ important și vizăm dezvoltarea lui. În mod cert, pro­iectele investiționale merg mai departe, în paralel cu astfel de acțiuni”, a pre­cizat Gabriel Mihai Irimie (foto), primarul din Șoimuș.

Elevii și cuplurile de aur, în atenția autorităților
Iar pentru că e weekend și mo­men­tele marcante pentru comunitate tre­buie celebrate cum se cuvine, nici că se puteau nimeri mai bine decât în con­textul derulării Zilelor Comunei. „Am gândit totul la modul în care să avem o ediție complexă, una de reper, ținând cont de lansarea vaporașului. Vor fi două zile de voie bună, așa că invit pe toată lumea la s­oc­ia­li­zare. Programul artistic pre­gătit este unul cu adre­­sabilitate bine cân­tărită, așa încât să fie pe gustul di­verselor segmente de vârs­tă. Ce mai vreau să subliniez este că mâine, de la ora 12:00 vor fi pre­mi­ați elevii cu rezultate foarte bune la în­vă­ță­tură și la olimpiadele județene și naționale. Tot­odată, de la 13:30 vrem ca longe­vi­ta­tea cuplurilor cu cinci decenii de căs­nicie să o apreciem prin intermediul unor pre­mii. Sunt membri-etalon ai comunității noastre și trebuie să le oferim respect și prețuire. Vă așteptăm cu drag”, a încheiat edilul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago