Categories: EvenimentFlash

Şoferul vinovat, bun de plată

Nicoleta Popa

Aproximativ 12.000 de apartamente din Deva au rămas fără căldură şi apă caldă aproape 14 ore, din cauza unui accident ce s-a produs vineri seara, la Mintia. Conducta magistrală, care face legătura între Termocentrala Mintia şi centralele de cartier din Deva, a fost fisurată de un TIR, care a fost implicat într-un accident pe DN 7, în zona Termocentralei Mintia. Devenii au avut din nou căldură în calorifere abia sâmbătă, în jurul amiezii.

Trebuie să plătească 620.000 de lei

Potrivit poliţiştilor, vinovat de distrugerea conductei este şoferul TIR-ului, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru distrugere. Acesta va trebui să suporte cheltuielile de remediere a defecţiunii. „Şoferul vinovat va trebui să plătească pierderile de apă, deoarece a trebuit golită toată instalaţia, pentru a putea suda şi înlocui ţeava distrusă. Astfel, acesta trebuie să achite aproximativ 150.000 de metri cubi de apă, la preţul de 4 lei metrul cub, şi 20.000 de lei cheltuielile de reparaţie. Totodată, în cazul în care o persoană ne va da în judecată pentru lipsa apei şi a căldurii, cheltuielile vor fi suportate tot de şoferul vinovat”, a declarat inginer Claudiu Simionescu, şef Serviciu de Termoficare Deva. Reparaţiile la conducta magistrală au fost finalizate sâmbătă dimineaţă. Pe tot parcursul nopţii, cât au durat procedurile de remediere, pompierii au iluminat locul intervenţiei cu un generator şi un proiector. Lucrările au fost îngreunate şi de frigul de afară.

Trafic îngreunat aproape trei ore

Vineri, în jurul orei 19.00, şoferul unui autoturism Mazda a intrat în depăşire fără să se asigure. Conducătorul unui TIR care circula regulamentar pe sensul opus, ca să îl evite pe şoferul imprudent, s-a răsturnat şi a intrat în magistrala care asigura municipiul Deva cu apă caldă şi agent termic. Conducta de retur a agentului termic transporta apa răcită din Deva în termocentrala de la Mintia, unde era încălzită şi trimisă din nou spre Deva. Timp de câteva minute, până când a fost sistată alimentarea conductei, apa fierbinte a ţâşnit, din fisură, pe drum şi pe calea ferată din apropiere. Din această cauză, circulaţia pe DN 7 a fost blocată aproape jumătate de oră, traficul revenind la normal după trei ore.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

37 de minute ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

39 de minute ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

40 de minute ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

40 de minute ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

44 de minute ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

48 de minute ago