Categories: ActualitateFlash

Şoferul Ioan Apopei: Nu am condus maşina în momentul accidentului

Natalia Bumbac

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), s-a derulat un moment extrem de important al dosarului cunoscut sub numele de „Alcoolul la volan”, în care a fost implicat deputatul Mircia Muntean (foto). Declaraţia şoferului Ioan Apopei, zis Jenică, era una aşteptată pentru a face lumină în acest caz. Mircia Muntean s-a apărat, susţinând că nu conducea SUV-ul, însă ieri, el a fost contrazis clar de şoferul său. Fostul edil al Devei declarase în repetate rânduri că şoferul său, Jenică, s-a aflat la volanul maşinii sale în momentul producerii accidentului.
„Am schimbat maşinile la Hotelul Wien”
„În acea zi, am condus maşina lui Mircia Muntean, până în momentul producerii accidentului. Era o zi din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Pe Calea Zarandului, în dreptul Hotelului Wien, eu şi Mircia Muntean am schimbat maşinile. Eu m-am urcat în maşina mea. În momentul impactului, Mircia Muntean se afla la volanul maşinii sale, eu eram în faţă, la volanul maşinii mele. Dar, probabil din cauza loviturii, Mircia Muntean a spus că mă aflam eu la volan. Cred că din cauza loviturii nu a mai ştiut ce s-a întâmplat. Am declarat tot adevărul judecătorilor. Nu am ascuns nimic, acesta este adevărul”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Ioan Apopei.
Contactat, Mircia Muntean a declarat că Jenică a spus tot adevărul. „În sfârşit, şoferul a recunoscut că a condus el, a spus toată întâmplarea de la A la Z”, a afirmat fostul edil. (!?) Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 27 aprilie.
Alcoolemie de 1,80 gr ‰
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Mircia Muntean a fost implicat într-un accident rutier, în zona intersecţiei semaforizate dintre strada Zarandului şi strada Mihai Viteazul din Deva. Probele administrate arată că fostul primar, aflat în stare de ebrietate, nu a reuşit să oprească la timp maşina şi a lovit alte vehicule care staţionau la culoarea roşie a semaforului, după care s-a îndepărtat de zona accidentului. După aproximativ 20 minute, Mircia Muntean a fost descoperit încercând să escaladeze un gard împrejmuitor şi a fost dus de un poliţist înapoi la locul impactului. Pentru stabilirea cât mai exactă a concentraţiei de alcool din organism, s-au făcut mai multe analize. „În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,30 gr ‰ la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr ‰ la cea de-a doua probă“, se arată în comunicatul Parchetului. Printr-o decizie a Curţii Constituţionale, valoarea alcoolemiei a fost recalculată la momentul producerii accidentului. „Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al I.M.L. Timişoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei, s-a concluzionat că la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Mircia Muntean era în eliminare şi ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr ‰“, se mai precizează în comunicat. Mai exact, actul medico-legal arată o neconcordanţă între consumul real de băuturi alcoolice şi cel declarat.
Dosarul fostului primar al Devei a fost trimis spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • 1.
    Un primar trebuie sa stea doar 2 mandate, restul e gargara, nu face numic. FURA.

    2.
    Daca deva se intoarce la Mircia , isi merita soarta.

    3.
    Daca Hategul se intoarce la Timis, isi merita soarta.

    4.
    Clasa politica romana, nu vrea, nu stie si nu poate sa se autoreformeze.
    Pentru asta sunt revolutiile (adevarate). Dar la noi si revolutia a fost... ca la noi, adica n-a fost, sau a fost degeaba.

    DIXIT

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

19 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

19 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

19 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

19 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

19 ore ago