Categories: Ultima Ora

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 26 aprilie 2020

Până ieri, duminică, 26 aprilie, în judeţul Hunedoara, 472 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul virus Covid-19. Au decedat 51 de persoane. S-au vindecat şi externat 93 de persoane. În carantină se află 256 de oameni, iar 580 au ieşit din carantină. De asemenea, 729 de persoane se află în izolare, iar 6.227 au ieşit din izolare.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I.
Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 98.000 de lei.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 134 misiuni, cu 187 jandarmi şi au aplicat şase sancţiuni în valoare de 13.100 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până duminică, 26 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.054 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 608 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj şi Prahova, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 401 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 236 de pacienţi.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11.775 de persoane. Alte 24.052 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 136.518 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 486 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.829 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.261.520 de lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago