Categories: Sport

Şir de victorii, puţin handbal

Ciprian Marinuţ

Cetate Devatrans a bifat al treilea succes consecutiv în ultimele trei etape, 32-25 (15-10) cu Rulmentul Braşov, în ciuda demisiei antrenorului Cosmin Hendrea, însă calitatea jocului a rămas sub nivelul echipelor cu pretenţii europene.

Mai bine, dar departe de adevăr

Cu patronul Marian Muntean în rol de „dirijor” pe banca tehnică, Cetate s-a impus în faţa vicecampioanei Rulmentul Braşov, mai clar decât în partidele anterioare, cu Rapid (31-28) sau HCM Buzău (32-26). Handbalistele devene trebuie însă să rămână cu picioarele pe pământ, în ciuda şirului de trei succese consecutive, întrucât victoriile au venit în faţa unor echipe în suferinţă, atât financiar, cât şi ca joc şi poziţie în clasament. În plus, calitatea handbalului etalat de devence a fost sub nivelul grupărilor din fruntea clasamentului. Cetate are jucătoare valoroase, cu experienţă sau potenţial, însă ele mai au de muncit pentru a forma o echipă sudată, organizată şi cu idei tactice clare.

Adversară net inferioară

Principala premisă a succesului echipei Cetate în meciul disputat sâmbătă, acasă, cu Rulmentul a fost degringolada din tabăra braşoveană. Părăsită de jucătoarele de top, din motive financiare, vicecampioana nu avea cum să se menţină în vârful ierarhiei cu handbaliste tinere şi anonime, în ciuda aducerii pe banca tehnică a galonatei Mariana Târcă. „Componentele lotului sunt crude şi lipsite de experienţă, iar pe alocuri s-a simţit disperarea în jocul nostru. E nevoie de timp pentru a crea relaţii de joc şi a creşte în valoare ca echipă”, a admis, după meci, Mariana Târcă. Cetate a profitat de situaţia grea a Rulmentului şi a condus de la un capăt la altul al partidei. Desprinderea pe tabela de marcaj n-a fost însă o simplă formalitate. Rulmentul a opus o rezistenţă dârză mai mult de jumătate din prima repriză: 5-4 (min. 10), 10-8 (min. 19). Pe finalul primei părţi, braşovencele s-au prăbuşit, iar Cetate s-a desprins la cinci goluri diferenţă: 13-8 (min. 26) şi 15-10 (min. 30). După pauză, la Cetate a început să funcţioneze şi contraatacul, iar diferenţa a crescut la opt goluri: 23-15 (min. 42). În plus, portăriţa de rezervă Mihaela Ialomiţeanu a închis poarta prin intervenţii excelente, iar devencele au scris diferenţa maximă pe tabelă în minutul 53, scor 30-20. În ultimele minute, Cetate şi-a permis luxul rulării rezervelor, iar Rulmentul a muncit să diminueze ruşinea şi diferenţa a scăzut la doar şapte goluri: 32-25.

Plusuri şi minusuri

Dincolo de scor, Cetate a dat senzaţia că se mişcă mai rapid şi cu mai mult suflet sub comanda patronului Marian Muntean, decât a fostului antrenor Cosmin Hendrea. Au fost unele momente bune, cu acţiuni cursive şi închegate. În plus, recenta achiziţie, pivotul Geta Vârtic, e un câştig clar, atât ca realizări individuale, cât şi ca om de echipă. Numai că, o formaţie nu se face peste noapte. Cetate mai are de muncit la eliminarea lacunelor de concentrare, de organizare şi atitudine. Important e că acum, material uman există, aşa că mai trebuie voinţă şi pricepere. „Am jucat mai bine decât până acum. Adevărata valoare se va vedea însă în meciul cu Ştiinţa Baia Mare, de miercuri. Avem un culoar bun, iar dacă reuşim să câştigăm şi la echipele cu pretenţii, putem urca în clasament”, a spus finanţatorul Marian Muntean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Ce bonusuri oferă cazinourile online

Cazinourile online sunt foarte atractive pentru iubitorii jocurilor de noroc, acestea oferind mai mult confort,…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Povestesc cârco­ta­șii pe la colțuri de zor că două personaje de pe la noi s-au…

o zi ago

Bulina albă

Liviu Ioan Lință, primarul comunei Vața de Jos Pentru că a reușit să mai semneze…

o zi ago

Bulina neagră

Cosmin P., din orașul Petrila Pentru că a primit o pedeapsă cu închisoarea, după ce…

o zi ago

Procurorii hunedoreni, zeci de mii de cauze pe masă

În anul 2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara și unitățile din cir­cumscripția acestuia din…

o zi ago

Maşină de poliţie implicată într-un accident, la Aninoasa

O maşină de poliţie aflată în misiune şi având pornite semnalele luminoase şi sonore a…

o zi ago