Categories: Actualitate

Sindicatele acuză conducerea CEH de lipsă de transparenţă

Oana Mihnea

Ieri, şapte lideri de la Sindicatul „Muntele“ şi de la Federaţia Naţională Mine Energetice din Valea Jiului au hotărât să rămână la sediul Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani, în semn de protest pentru lipsa dialogului dintre ei şi conducerea societăţii. Motivul principal este reprezentat de planul de restructurare, care urmează să fie prezentat Comisiei Europene.

„Este un abuz în funcţie“
Sindicaliştii au cerut ca Emil Floruţ, directorul general al CEH, să vină la sediul societăţii şi să le explice modul cum a fost întocmit planul de restructurare, care, spun ei, presupune închiderea celor patru mine în 2018. „Nu îl putem numi neapărat un protest, este mai mult un demers prin care să îl forţăm pe directorul general să vină şi să se aşeze la masa dialogului. A fost creionat un plan de restructurare al societăţii de unde rezultă închiderea minelor în 2018. Acesta nu prezintă nimic sustenabil pentru continuarea activităţii, dar să mergi să vizezi un program în urma căruia vor rămâne mii de şomeri, nu este tocmai în regulă. Înainte de a lua o decizie, este nevoie de o discuţie. Nu poţi să trasezi soarta a 3.000 de angajaţi, care vor rămâne fără un loc de muncă. Este un abuz în funcţie. Am trimis mai multe adrese prin care am solicitat întrevederi cu directorul general şi ne-a răspuns că nu este obligat să ne consulte în această problemă“, a declarat Petre Nica (foto), preşedintele Sindicatului „Muntele“.

Nu se închid minele
Contrar celor afirmate de sindicalişti, conducerea CEH spune că lucrurile se precipită înainte de vreme şi neîntemeiat. „Planul de restructurare nu este gata, are termen de finalizare până în 15 decembrie a.c. Înainte trebuie avute discuţii la Ministerul de Finanţe, Ministerul Mediului, Ministerul Energiei, apoi o să mă întâlnesc şi cu sindicaliştii pentru dialog. Planul nu are nici o legătură cu minele, ci cu sectorul energetic. Este vorba despre un plan pentru atragerea de investitori, să crească încasările şi să ştergem datoriile. În ultima perioadă am ieşit pe plus, doar azi (n.r. ieri), am vândut de opt miliarde lei. Preocuparea mea este ca lucrurile să funcţioneze din ce în ce mai bine“, a declarat Emil Floruţ, directorul general al CEH. Acesta nu a putut să meargă la sediul societăţii din Petroşani, pentru că a fost plecat la Bucureşti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 ore ago