Sindicaliștii vor expertiză tehnică la Termocentrala Mintia

Adriana Năstase

Sindicaliștii de la Solidaritatea Hune­doara reclamă din nou că grupurile ener­getice de la Termocentrala Mintia, în­chisă recent, nu sunt în siguranță. Motivul, susține Cristian Iștoc (foto), li­derul Sindicatului Solidaritatea Hune­doa­ra, este acela că firma care trebuie să se ocupe de conservarea instalațiilor nu face acest lucru.

„Au negociat cu o firmă de casă”
„Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1.275 Megawati pu­tere instalată, singurul mare produ­că­tor de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea aces­tui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara s-a îm­bogăţit cu 1.500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă apro­ximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiu­lui.Aceste concedieri au fost făcute şi gi­rate de ministrul Energiei Virgil Popes­cu, de prefectul de Hunedoara care au negociat cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze con­ser­varea instalaţiilor. Colegii mei pot con­firma că au fost scoase de sub tensiunei instalaţiile turbinelor, cazanelor. Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alter­nativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom fi singurul mu­nicipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat recent Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.
Sindicatul solicită „o expertiză tehnică a conservării și punerii în siguranță a instalațiilor și echipamentelor energetice din care să rezulte în mod clar că sunt respectate prevederile Ordinului nr. 126/2008 al președintelui ANRE”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago