Sindicaliştii cer demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara

Adriana Năstase

Sindicatul Muntele, reprezentativ la ni­ve­lul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), solicită demisia conducerii companiei, în con­textul în care administraţia a anunţat orga­nizaţia sindicală că plata avansului pe luna octombrie se va face în proporţie de 80 la sută şi numai pentru muncitori, dife­ren­ţele ur­mând să fie achitate săptămâna viitoare.
„Vor să plătească 80 la sută din avans la muncitori, în cursul zilei de vineri. Diferenţa ar urma să fie plătită luni sau marţi (n.r.- ieri sau azi). Restul salariaţilor, adică TESA şi maiştrii, ar urma să primească banii tot luni sau marţi. Nu suntem de acord cu acest mod de plată”, a declarat Darius Câmpean (foto), preşe­din­tele Sindicatului Muntele.
Liderul sindical a acuzat ceea ce a numit „managementul defectuos” al CEH şi lipsa de lichidităţi pentru plata drepturilor băneşti, menţionând că Biroul Executiv al Sindicatului Muntele a transmis o adresă ministrului Economiei, Virgil Popescu, prin care se soli­cită demiterea actualei conduceri a CEH.
„Această acţiune vine ca urmare a faptului că administratorul special al CEH nu vrea să înţeleagă că deciziile majore, care pot salva această entitate, se iau la Bucureşti şi nu în biroul său din CEH. (…) Considerăm că o ast­fel de atitudine este de neacceptat pentru noi, ca sindicat reprezentativ la nivelul aces­tei unităţi care se confruntă cu grave pro­ble­me şi cu un viitor incert”, se arată într-un co­mu­nicat al Sindicatului Muntele.
CEH este format din minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termo­cen­tralele Mintia şi Paroşeni. În cadrul com­ple­­xului lucrează circa 4.000 de anga­jaţi, ma­jo­­ritatea în minele de cărbune din Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.