Categories: Actualitate

Sindicaliştii au protestat la Prefecturã

Sorina Popa

Aproape 20 de sindicalişti din cadrul filialei Cartel Alfa Hunedoara au pichetat, ieri, timp de o oră, sediul Prefecturii din Deva, solicitând ca Guvernul să treacă la aplicarea unor măsuri menite să reducă efectele crizei economice actuale.

Nimic nu s-a pus în practică
„Încă de la începutul mandatului actualului Guvern am avut negocieri cu membrii Executivului, referitoare la programul anticriză. Nimic din cele discutate cu sindicatele nu s-au pus în practică. Criza s-a răspândit ca o pandemie şi a generat zeci de mii de şomeri“, a declarat secretarul general al Cartel Alfa Hunedoara, Vasile Bujor.
Liderul sindical a arătat că, în judeţul Hunedoara, cel puţin 1.400 de oameni au fost concediaţi în ultimele şase luni din cauza crizei economice şi a blocajului financiar. El a menţionat că sunt posibile alte disponibilizări de personal, inclusiv la instituţii bugetare, cum este cazul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Hunedoara.
Sindicaliştii se pregătesc să ia parte, pe 9 iulie, la Bucureşti, la un miting de protest organizat în Bucureşti de Cartel Alfa, acţiune la care se preconizează că vor fi prezenţi 20.000 de membri din sindicat din toată ţara.

MesagerulHunedorean