Categories: Comunitate

Simulări şi modele de subiecte pentru elevii din clasele terminale

Loredana Goangă

Primul semestru şcolar aproape că a trecut, iar elevii din clasele terminale s-au apropiat şi mai mult de examene. Atât elevii de clasa a VIII-a care vor da la vară examenul de Evaluare Naţională, dar şi cei de clasa a XII-a care vor susţine examenul de Bacalaureat, pot consulta pe site-ul Ministerului Educaţiei, modelele de subiecte la probele pe care le vor susţine, dar şi calendarul simulărilor şi examenelor.
„Subiectele sunt ca şi în anii trecuţi. Nu au un grad ridicat de dificultate şi merg pe aceeaşi structură. Este foarte bine că Ministerul Educaţiei publică astfel de modele, pentru că aşa ştim cum să lucrăm la clasă”, ne-a spus Crina Crişan, profesor de Limba şi literatura română – director adjunct la Colegiul Naţional „Decebal” Deva. De asemenea, Maria Minişca, profesor de matematică în cadrul aceluiaşi colegiu, a declarat că elevii sunt deja familiarizaţi cu ideea simulărilor, iar subiectele sunt la nivelul cerinţelor programei. De subliniat că elevii mai fac şi ore suplimentare de pregătire la materiile pentru examene.

Simulări peste simulări
Înainte de a începe perioada simulărilor naţionale, Colegiul Naţional „Decebal” Deva are programată o sesiune de evaluări la fel ca la examen la nivel de şcoală. Potrivit directorului Florin Ilieş, în ultima săptămână de şcoală a acestui semestru, dar şi în prima săptămână de şcoală a semestrului doi, elevii vor fi supuşi unei sesiuni de simulări, prin care se va vedea în mod clar la ce stadiu de pregătire se află aceştia. De asemenea, după ce se vor primi rezultatele, vor fi organizate şedinţe cu părinţii, pentru a se discuta, atât în general, cât şi în particular, problemele întâlnite. Scopul este ca şi părinţii să ştie nivelul de cunoştinţe acumulat de copii.
După această perioadă, urmează ca elevii de clasa a VIII-a să susţină simulările naţionale după următorul calendar: Limba şi literatura Română – 18 februarie; Limba şi literatura maternă – 19 februarie (pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale care au urmat cursuri gimnaziale în limba maternă); Matematică – 20 februarie. Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie.
Liceenii de clasa a XI-a şi a XII-a vor începe examinările pe 3 martie cu Limba şi literatura română, pe 4 martie urmează Limba şi literatura maternă, iar pe 5 martie, va fi proba obligatorie a profilului. Doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării va fi susţinută pe 7 martie. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate pe 14 martie.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago