Comunitate

Simplu. Nobil. Funcțional

Pentru că lumea e plină de oameni cărora le plac animalele, sunt tot mai mulți cei care adoptă un cățel de la adăposturile existente și pe raza județului nostru.
Pentru că adopția este un gest nobil, suntem siguri că aceia care iau un su­fle­­țel acasă vor fi răsplătiți. Sunt și din­tre cei care adoptă de la distanță. Cum procedăm dacă vrem să adop­tăm un căţel la distanţă şi ce înseamnă acest lucru? Nicolae Oprean, pre-şedinte-director executiv al Aso­ci­a­ţiei-Ser­vi­ciul specializat pentru ges-tionarea câinilor fără stăpân, ne spune că asta este posibil şi este foarte simplu.
Pentru aceia dintre noi care iubesc animalele, dar nu pot ţine acasă un câine, există varianta adopţiei la dis­tanţă. Mai precis, câinele poate fi adop­tat, dar lăsat la adăpost. Aici el este hrănit, îngrijit, pentru 250 de lei pe lună. În caz că se îmbolnăveşte, ani­malul este tratat doar cu acordul pro­prietarului. Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şase adăposturi, la Brad, Simeria, Orăştie, Călan, Uricani, Deva-Sântuhalm. (A. N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

23 de ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

23 de ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

23 de ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

23 de ore ago