Ce obligaţii au cei care adoptă un căţel de la adăpost

Pentru a adopta un căţel de la Aso­ciaţia-Serviciul specializat pentru ges­tio­narea câi­nilor fără stăpân Hunedoara, cei interesaţi trebuie să completeze un for­mular. Este vorba despre cei care iau animalul din adă­posturile Asociaţiei, pen­tru că există şi varianta de a adopta la distanţă, adică laşi câinele la adăpost.
Aşadar, formularul de adopţie presu­pune, pe lângă datele de identificare ale per­soa­nei care ia animalul, şi câteva obli­gaţii. Noul proprietar trebuie să respecte normele de îngrijire şi hrănire ale câinelui, să prezinte periodic animalul la medicul veterinar, în cazul în care se impune intervenţia acestuia sau pentru a fi vaccinat antirabic, să anunţe Asociaţia în cazul furtului, înstrăinării, pierderii sau decesului acestuia, să nu aban­doneze câinele, iar în cazul în care nu îl mai doreşte, să îl predea înapoi Asociaţiei.
Reamintim că UAT-urile din judeţ, mem­bre în Asociaţia-Serviciul specializat pen­tru gestionarea câinilor fără stăpân Hune­doara achită o cotizaţie de 11 lei/cap de locuitor. Asociaţia este condusă de Nicolae Oprean şi este pe locul al treilea pe ţară după activitatea depusă. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.