Categories: Comunitate

Cum poți adopta un cățel de la adăpost

Adriana Năstase

Nicolae Oprean, președinte-director executiv al Asociaţiei Serviciul Specia­lizat pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, spune că sunt sute de maidanezi care pot fi adoptați din adăposturile pe care le deține Asociația în tot județul.

Ce suprafață trebuie să asigure
Adopţia câinilor se face gratuit, pe baza declaraţiei-angajament al persoanei care adoptă animalul. Cererile de adopţie se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, iar preluarea câinelui de către adoptator se poate face începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării câinelui în adăpost, dacă acesta nu a fost revendicat. În cazul în care câinele adoptat va fi adăpostit în locuinţa adoptatorului, acesta trebuie să facă dovada existenţei unei suprafeţe locative de minimum 2,5 metri pătraţi pentru fiecare câine adoptat.
Persoana care adoptă mai mult de 2 câini din adăposturile publice şi îi adăposteşte într-un blocul de locuinţe în care există asociaţie de proprietari, aceasta trebuie să prezinte la momentul depunerii cererii de adopţie acordul asociaţiei de proprietari.
În cazul în care persoana care adoptă mai mult de 2 câini din adăposturile publice şi îi adăposteşte într-un imobil, altul decât bloc de locuinţe declarat anterior, în care locu­iesc mai multe persoane, aceasta trebuie să prezinte în momentul depunerii cererii de adopţie şi acordul vecinilor.
Asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor care deţin adăposturi, precum şi persoanele fizice şi juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate, care intenţionează să adăpostească animalele adoptate în afara ţării, sunt exceptate de la obligaţia prezentării acordului vecinilor.
Potrivit legii, din anul 2015, fiecare UAT trebuie să aibă un serviciu independent pen­tru protecția animalelor sau să fie afiliată la o asociație de profil. Nicolae Oprean, preșe­dinte-director executiv al Asociaţiei Servi­ciul Specializat pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, spune că nu toate primăriile s-au conformat, însă, legii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

9 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

9 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

9 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

9 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

9 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

9 ore ago