Categories: Actualitate

Simota scapă de cinci luni de închisoare

Afaceristul din Valea Jiului, Alin Simota (foto), a reuşit să-şi reducă pedepsele de închisoare cu executare cu cinci luni. Acesta a depus la Judecătoria Deva o cerere de contopire a două condamnări primite în două dosare diferite. Cererea i-a fost admisă.

„Admite cererea formulată de petentul condamnat Simota Alin şi în consecinţă: contopeşte următoarele pedepse: şase luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.207/2016, a Judecătoriei Alba Iulia; doi ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.2251/2014,a Judecătoriei Deva. Contopeşte pedepsele de mai sus stabilind pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o lună, astfel încât, în final, condamnatul va executa pedeapsa de doi ani şi o lună închisoare. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei. Deşi nu este definitivă, decizia Judecătoriei Deva nu a fost contestată de procurori, sau, cel puţin, pe pagina electronică a instanţei contestaţia nu apare ca fiind înregistrată. Ceea ce înseamnă că hotărârea menţionată a rămas definitivă, ea fiind dată la finalul lunii decembrie 2017.
Alin Simota a fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese. A executat o parte din pedeapsă, iar, la finalul aceluiaşi an a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Deva, fugind din ţară. Condamnarea de şase luni a venit mai târziu şi i-a fost aplicată pentru că a instigat la abuz în serviciu doi poliţişti de la IPJ Alba. În prezent, Simota se află în spatele gratiilor, iar şansele lui de a fi eliberat condiţionat, din nou, au crescut odată cu contopirea celor două pedepse. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

9 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

9 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

9 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

9 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

9 ore ago