Categories: Comunitate

Şi pensionarii hunedoreni beneficiază de „coşul de solidaritate”

Printr-un program guvernamental adoptat prin H.G. 927/21 septembrie 2011 şi intrat în vigoare începând cu aceeaşi dată, pensionarii pot beneficia de “Coşul de solidaritate”.
Este vorba de alimente de bază
Programul înseamnă că fiecare vârstnic cu o pensie  mai mică sau egală cu câştigul salarial mediu pe economie poate achiziţiona lunar, 4 kg de făină albă, 4 kg de făină de mălai, 2 kg de orez, 2 de zahăr, respectiv 2 litri de ulei, dar şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, toate la cel mai mic preţ posibil. Conform legislaţiei, consiliile judeţene şi locale pot înfiinţa societăţi comerciale sau pot extinde obiectul de activitate al celor existente, pentru a derula comerţul cu produse alimentare de bază, exclusiv către pensionari. Societăţile urmează să cumpere prin licitaţie publică, alimentele, şi să perceapă un adaos comercial care să acopere cheltuielile aferente. Consiliul Judeţean Hunedoara a decis ca achiziţiile să fie făcute prin Compania Judeţeană de Turism Hunedoara, care în acest moment, are deja extinsă activitatea în acest sens, rămânând să treacă la următorii paşi pentru respectarea procedurii. În cazul în care într-o unitate administrativ-teritorială din judeţ nu va funcţiona o societate comercială înfiinţată de către consiliul local, Compania Judeţeană de Turism Hunedoara poate hotări deschiderea unui punct de vânzare, direct către pensionari, în respectiva locaţie. Cert este că până alimentele vor ajunge pe mesele celor aproximativ 140.000 de hunedoreni care se încadrează în acest program, va mai trece puţin timp.
Scrisori de informare pentru deveni
Devenii au avut o surpriză în acest week-end, când şi-au verificat cutiile poştale. Tiberiu Mircea Borca (foto), consilier local şi totodată preşedinte al Organizaţiei PDL Deva, a ţinut să-i informeze despre acest demers social, printr-o scrisoare. “În primul rând, consider că este un gest de solidaritate şi de căldură umană, pe lângă faptul că reprezintă un ajutor social adresat exclusiv celor aflaţi la pensie şi ale căror venituri sunt limitate. Totodată, este un drept ce ar fi păcat ca oamenii să-l piardă, în fond, fiind direct în beneficiul lor. De aceea, sunt sută la sută pentru «Coşul de solidaritate» şi din acest motiv, am încercat să-l promovez printr-o scrisoare trimisă devenilor, pentru ca ei să poată cunoaşte şi să înţeleagă mai bine, programul adoptat de guvern, în acest sens”, a declarat Tiberiu Mircea Borca, liderul PDL Deva.
(M. Şerban)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • "Tiberiu Mircea Borca (foto), consilier local şi totodată preşedinte al Organizaţiei PDL Deva";"a declarat Tiberiu Mircea Borca, liderul PSD Deva". No, da Serbanica draga hotaraste-te cu care partid tine mai mult domnul asta.

  • @comentatorii de mai sus
    Ne cerem scuze, a fost o greseala de editare - se mai intampla din cauya vitezei si a oboselii - pe care, dupa cum vedeti, am reparsat-o. Greseala nu este a autorului articolului, ci a celui care l-a editat dupa el si a corecturii, care n-a observat inadvertenta.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

14 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

14 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

14 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

14 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

15 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

15 ore ago