Categories: Actualitate

Și-au făcut propria plantație de cannabis

Mai mulți tineri au fost trimiși în judecată pentru că și-au înființat o plantație de cannabis, în zona Orăștiei, de pe care au recoltat și vândut ”marfă” mai multor con­sumatori.

Au luat semințe de pe Internet
Pe lângă cannabis, suspecții au ”importat” din străinătate și comprimate de ecstasy. Cinci suspecți au fost trimiși în judecată la Tribunalul Hunedoara, fiind acuzați de co­miterea infracțiunilor de cultivare, oferire, pu­nere în vânzare, vânzare, distribuire, li­vrare cu orice titlu, trimitere, transport, pro­cu­rare, cumpărare, deținere privind circu­lația drogurilor de risc și de mare risc, fără drept.
În primăvara anului 2020, unul dintre tineri a procurat seminţe de cannabis de pe Internet, pe care le-a cultivat în ghivece la lo­cuința sa. Ulterior, împreună cu un amic a plantat 4 plante rezultate într-o zonă împă­durită din iar în perioada primăvară-vară a anului 2020, cei doi au îngrijit plantele de cannabis și au cules 3 dintre ele, ultimele 2 în cursul lunii iunie 2020, ultima rămasă fiind ridicată de polițiști. Traficanții s-au gân­dit să-și extindă afacerea și au comandat droguri din afara României. Au introdus în România un colet din Marea Britanie, cu 50 de grame de pulbere de cannabis, un altul din Germania, cu 52 de comprimate de ecstasy. În luna decembrie 2020, tinerii au adus în țară două colete din din Marea Britanie, cu 25,4 grame de pulbere de cannabis, iar celălalt provenit din Germania, cu 41 de comprimate de ecstasy. Anche­ta­torii au probat că traficanții vindeau gramul de cannabis cu suma de 50 de lei. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

10 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

10 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

10 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

10 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

10 ore ago