Categories: Actualitate

Şi-a ucis amicul cu trei lovituri de cuţit

Un bărbat din comuna Vaţa de Jos a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor. Nu şi-a recunoscut nicio clipă fapta. Ba chiar a atacat soluţia instanţei de fond. Ultimul cuvânt îl va avea completul Curţii de Apel Alba Iulia.
Consumul exagerat de alcool şi o discuţie în contradictoriu au condus la crimă. Totul s-a întâmplat în satul Prihodişte, comuna Vaţa de Jos, între doi prieteni. Procurorii au reţinut în rechizitoriu că autorul crimei, în prima parte a lunii iunie a.c., în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii contradictorii cu victima, i-a aplicat acesteia o lovitură cu un cuţit de bucătărie, cu lama de 21 de cm, în abdomen, lovitură care a dus la secţionarea arterei renale stângi, iar ulterior la decesul victimei, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Autorul omorului, Aurel Bănăţan, de 49 de ani, a fost trimis în judecată pentru in­fracţiunea de omor iar în faţa judecătorului a declarat cum a ajuns la comiterea teribilei fapte.
Individul şi victima erau consăteni şi prieteni, iar în ziua fatidică s-a dus acasă la criminal cu 2 litri de ţuică. Au băut împreună şi au discutat despre o femeie de care cel ucis ar fi fost îndrăgostit. Bănăţan luase un cuţit de bucătărie şi a început să taie ceapă, pentru a prepara mâncare. În tot acest timp glumea pe seama amicului său, iar acesta din urmă s-a supărat, a luat sticla de ţuică şi a urcat pe bicicletă cu intenţia de a pleca. Inculpatul i-a replicat: „Dacă pleci acum chiar că nu mai glumesc cu tine şi mă ocup eu de fata aia”. Victima s-a întors din drum, îndreptându-se spre inculpat, care i-a replicat că nu îi este frică de el, arătându-i cuţitul şi strigând: „Vino dacă ai curaj”, se arată în rechizitoriu. Individul şi-a înjunghiat amicul de trei ori, a şters cuţitul, iar mai apoi l-a spălat. În timp ce victima îşi căzuse în curte şi agoniza, individul l-a urmărit cu privirea pe geam, din casă. A venit o vecină, care l-a văzut pe cel înjunghiat căzut jos, în curtea lui Bănăţan, plin de sânge. Aceasta a sunat la 112 aniunţând poliţia si salvarea.
La audieri Bănăţan a încercat să acre­diteze ideea că victima s-a înfipt singur în cuţitul pe care-l ţinea la brâu. Tribunalul Hu­nedoara l-a găsit vinovat pe individ şi l-a condamnat la 7 ani şi 8 luni închisoare pen­tru comiterea infracţiunii de omor. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago