Şi-a înjunghiat tatăl, din cauza reproşurilor

Oana Mihnea 03 suspect tentativa de omor (1)
Maximilian Gânju

Un tânăr de 25 de ani din municipiul Lupeni a fost reţinut de poliţiştii din localitate, şi ulterior arestat, după ce şi-a lovit tatăl cu un cuţit. O singură lovitură l-a atins pe bărbat într-o zonă vitală şi aproape l-a omorât.
Potrivit comunicatului emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, între cei doi, tată şi fiu, a izbucnit un conflict marţi seara, în jurul orei 22.00, din cauză că tânărul a luat şi a vândut câteva bunuri din casa părintelui său, reproşuri care l-au scos pe tânăr din sărite, mai ales că, se pare, era şi băut. Darius Cătălin Codreş (foto) a pus mâna pe un cuţit de bucătărie cu lama de 10,7 cm şi l-a înjunghiat în zona abdominală. A dat de trei ori cu cuţitul şi o lovitură l-a atins pe bărbat într-o zonă cu organe vitale, iar după ce omul s-a prăbuşit, agresorul a fugit de acasă. Medicii au fost cei care i-au anunţat pe poliţişti, iar aceştia din urmă au reuşit să dea de urma agresorului şi să-l reţină. Au aflat că s-a ascuns pe parcursul zilei de miercuri şi pus în faţa probelor, a recunoscut fapta. Tatăl înjunghiat a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi medicii l-au băgat imediat în operaţie, dat fiind faptul că starea sa era foarte gravă, lama cuţitului afectându-i şi organe interne.
Potrivit chirurgilor petroşăneni, pentru moment, victima este supravegheată permanent şi starea sa este stabilă. Chiar dacă medicii au reuşit în urma operaţiei să-i salveze viaţa bătrânului, se tem să nu apară complicaţii. Dacă va fi găsit vinovat pentru tentativă de omor, tânărul care a vrut să-şi omoare tatăl riscă o pedeapsă de până la 25 de ani. Darius Cătălin Codreş a fost audiat de procurori pentru tentativă de omor calificat asupra unui membru de familie şi prezentat apoi magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. Propunerea procurorilor a fost acceptată de judecător, aşa că tânărul îşi va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.