Și-a înjunghiat fiul pentru că se opunea unei iubiri interzise

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, din municipiul Brad, paznic la liceul din Crișcior, se iubea cu o adolescentă în vârstă de 17 ani. Fiul său s-a opus relației extraconjugale și-i reproșa acest lucru tatălui. În urma unei certe, cei doi s-au îmbrâncit iar tatăl a luat un cuțit și și-a înjunghiat copilul. Bărbatul susține că n-a vrut să-și ucidă copilul.

Enervat de reproșuri
Incidentul în urma căruia tânărul în vârstă de 26 de ani a fost în pericol de moarte a avut loc la începutul acestui an, în Brad, iar tatăl agresor a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Bărbatul, Mircea B,. de 58 de ani a cerut Tribunalului Hunedoara să-i fie schim­bată încadrarea juridică a faptei în vătămare corporală. Procurorii hune­doreni s-au opus.
„Cei doi au avut o discuție generată de faptul că inculpatul are o relație extra­conjugală cu o tânără în vârstă de 17 ani. În timpul discuției dintre cei doi, la solicitarea prin apel video a numitei (n.r.- soția bărbatului) de a-i restitui veri­gheta și o brățară de aur, inculpatul a refuzat, astfel că persoana vătămată (n.r. -fiul) l-a prins pe tatăl său cu mâna de maxilar, dar fără a-l lovi. În acest context, inculpatul a vrut să o lovească pe persoana vătămată cu o farfurie în cap, dar nu a reușit întrucât l-a prins de mână, astfel că inculpatul a împins-o pe persoana vătămată în perete, după care s-a deplasat în bucătărie, a luat un cuțit de bucătărie și s-a deplasat în ca­mera în care se afla persoana vătă­mată, aplicându-i o singură lovitură cu acel cuțit în zona toracelui. După mo­mentul agresiunii, persoana vătămată a reușit să se deplaseze până în stația de taxi aflată în apropierea imobilului unde locuiește, fiind transportată la Spitalul municipal Brad”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

I-a respins cererea
Polițiștii au aflat de tentativa de omor de la cadrele medicale de la spital iar la locuința agresorului au descoperit și cuțitul folosit la tentativa de omor. Medicii legiști au stabilit că viața tâ­nărului a fost pusă în pericol, însă tatăl aces­tuia a susținut că n-a vrut să-și ucidă copilul. ”Intenţia producerii rezul­tatului privind suprimarea vieţii victi­mei rezultă şi din faptul că inculpatul
s-a înarmat cu un cuțit, amenințând-o pe persoana vătă­mată că o taie şi a vizat pieptul persoa­nei vătămate, ca atare a prevăzut că urmare a acţiunii sale se poate produce de­cesul vic­timei”, a stabilit instanța de ju­decată. De alt­fel, Tri­bu­na­lul Hunedoara a respins ce­rerea agre­­so­rului de schim­­bare a încadrării ju­ri­dice din infracţiunea de tentativă de omor asu­pra unui membru de fa­milie în in­fracţiunea de vătămare cor­porală. (M. Gânju).

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.