Simona Timofte

Au apărut şi la noi, tot mai des, persoane care caută seva de mesteacăn pentru  proprietăţile ei deosebite.
Cunosc oameni care vin tocmai din capitală sau oraşe din vest până în zona Haţegului, pentru a beneficia de tratamentul miraculos pe care ni-l oferă acest arbore. În tradiţia multor popoare există acest obicei  iar toate operaţiunile legate de recoltarea sevei sunt însoţite de o mare grijă şi un profund respect faţă de fiinţa arborelui şi faţă de natură, pansând arborele la sfârşit şi adresându-i o mulţumire acestuia şi naturii însăşi pentru acest ajutor. De ce credeţi că este aşa căutat acest arbore? Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le conţine (fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, vitamina C..), atuul principal este energia vieţii, aşa zisa „apă  vie“. Mestecenii, ca şi mulţi arbori, sunt adevărate centrale de bioenergie cu capacitatea de a modifica starea energetică a organismului nostru, ducând astfel la o regenerare atât fizică cât şi psihică, prin reactivarea puterilor sufleteşti şi mentale. Cura poate să dureze între trei şi 15 zile sau în funcţie de posibilităţi şi preferinţe, chiar mai mult. Dacă vorbim de cantitate, şi aici se poate discuta: unele persoane consideră 100 de ml/zi suficient, iar alte persoane consideră 1.000 de ml/zi suficient. Dar ţinând cont că acesteia îi scade valoarea cu cât trec primele 24 de ore de la recoltare, e normal să-ţi doreşti să o consumi cât mai repede şi aproximativ toată cantitatea pe care ai cumpărat-o.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

17 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

17 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

17 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

17 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

17 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

17 ore ago