Categories: ActualitateFlash

Serviciile de salvare, alarmate de trei beţivi

Maximilian Gânju

Echipe complexe de salvare şi căutare au fost mobilizate prin Serviciul 112, să intervină miercuri noaptea, la salvarea a patru persoane care ar fi rămas blocate pe un versant de deasupra Peşterii Bolii, mai precis în zona Cetăţii Băniţa. După ore de căutări şi zeci de oameni mobilizaţi, salvatorii nu au dat de urma aşa-ziselor victime. Doar unul dintre cei care au dat alarma, băut bine, a avut nevoie de ajutor medical, după ce a căzut pe traseul accidentat care ducea spre cetate.
Băutura le-a luat minţile
Alarma a fost dată de angajaţii unui local aflat în apropiere de Cetatea Băniţa, după ce unul dintre ei a urcat după presupuşii turişti blocaţi, însă din cauză că era băut bine, a căzut într-o râpă şi s-a rănit. Acesta a fost preluat de către echipajul SMURD şi dus la Urgenţa din Petroşani, dar a insistat la echipele de salvare că sunt patru persoane blocate în vârful muntelui şi au nevoie de ajutor. Declaraţiile lui au fost susţinute şi de alţi angajaţi ai localului, băuţi bine şi ei, aceştia spunând că au văzut chiar şi un foc făcut de cei aflaţi în pericol. Conform procedurilor, la faţa locului au fost mobilizaţi jandarmii montani din Parâng, salvamontiştii din Petroşani, pompierii din subordinea Detaşamentului şi echipaje SMURD, toţi pregătiţi să-i salveze pe cei blocaţi. Ore în şir, salvatorii specializaţi în escaladă au scotocit întreaga zonă, dar nu au reuşit să dea de urma victimelor. În tot acest timp, la baza versantului au fost mobilizate şi mai multe forţe formate atât din salvatori montani, poliţişti, jandarmi, cât şi pompieri.
Şi-a dat seama de prostia făcută
După ce au văzut mobilizarea de forţe, unul dintre cei care a susţinut iniţial că a văzut şi el victimele, a venit la salvatori şi şi-a nuanţat declaraţia. Acesta le-a spus că nu a urcat nimeni la cetate de multă vreme şi el nu a văzut nici focul făcut de presupusele victime şi „nu trebuia să se alarmeze atâta lume”. Bărbatul le-a mai spus salvatorilor că doi colegi de muncă, printre care şi cel ajuns rănit la spital, s-au îmbătat şi n-au mai gândit când au sunat la 112.
„Petricaş, nebunul acela, urcă o dată pe săptămână până în vârf, s-a îmbătat şi s-a dus în vârf, a căzut şi s-a rupt. El a spus că a văzut oameni, eu nu am văzut”, a spus bărbatul, băut şi el. Potrivit comandantului Detaşamentului de Pompieri Petroşani, Adrian Avram, cert este că echipele de salvatori au căutat orice indiciu care să ducă spre potenţialele victime, însă totul a fost în zadar, iar după ce s-au asigurat că nu există nimeni în pericol, echipele au fost retrase la bază. Deşi unul dintre ei a avut nevoie de intervenţia salvatorilor, toţi cei care au alarmat degeaba serviciile de intervenţie vor fi cercetaţi de poliţişti şi riscă să fie amendaţi şi chiar să suporte costurile intervenţiei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago