Categories: Actualitate

Septuagenarul prins la Geoagiu Băi, în arest la domiciliu

Maximilian Gânju

Austriacul în vârstă de 70 de ani era căutat de autorităţile din Austria pentru infracţiuni contra persoanei. Acesta ar fi suspect de viol, faptă comisă în Austria în anul 2016. Septuagenarul a fost prins de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei Staţiunii Geoagiu şi reţinut pentru 24 de ore.

A fost şi victimă
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au cerut emiterea unui mandat de arestare în vederea extrădării sale în Austria, însă solicitarea a fost res­pinsă. Magistraţii din Alba Iulia au decis că Manfred Vogt poate fi lăsat în arest la do­mi­ciliu pe o perioadă de 30 zile, iar Poliţia ora­şului Geoagiu îl va monitoriza pe durata mă­surii preventive. Cetăţeanul asutriac a fost şi în atenţia autorităţilor judiciare române, însă ca victimă. Septuagenarul a avut o relaţie cu o tânără de 19 ani, cei doi stabilindu-se în Simeria, ca mai apoi să se mute împreună în Geoagiu. În anul 2019, tânăra ar fi fost agre­sată de mai multe ori de concubinul ei, iar în urma unei agresiuni, femeia l-a înjunghiat. A fost condamnată de Tribunalul Hunedoara pentru tentativă de omor la trei ani de în­chisoare cu suspendare.

Magistraţii au văzut partea fiecăruia de vină
„Între cei doi a izbucnit un conflict întrucât persoana vătămată a încercat să o lovească pe inculpată în cap cu un patent fără însă a reuşi acest lucru. A prins-o de păr pe femeie, cei doi căzând pe podea. La un moment dat, în timp ce era trasă de păr, a luat un cuţit pe care l-a observat pe pervazul geamului de la dormitor, punându-şi-l la gât, ameninţând totodată că se va omorî. În contextul arătat, V.M. a coborât scările, alergând în faţa blo­cu­lui, fiind urmat de inculpata înarmată cu cu­ţitul. În momentul în care persoana vătămată s-a întors (…) aceasta l-a înjunghiat în zona pectorală dreaptă, după care a fost trântită la pământ de către V.M.”, se arată în dosarul de judecată.
Magistraţii au ţinut cont de a cir­cum­stan­ţele atenuante bazate pe îm­pre­jurările în care a fost comisă fapta, îm­pre­jurări care, în opi­nia instanţei, diminuează gravitatea in­frac­ţiunii şi periculozitatea incul­patei. Aceste împrejurări se referă la faptul că tânăra nu s-a deplasat la locuinţa per­soa­nei vătămate înarmată şi că pe fondul stării de nervozitate a aplicat o singură lovitură cu cuţitul de in­ten­sitate relativ mică. Instanţa a mai reţinut şi faptul că a fost victima unor agre­siuni re­petate comise de concubin.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago