Categories: Sport

Semne bune şi noi speranţe mondiale la atletism

Ciprian Marinuţ

Atletele Florentina Marincu (foto) (CNS „Cetate” Deva) şi Maria Florea (SCM Deva – CS Ghelari) au fost incluse în Lotul Naţional al României la nivel de junioare I pentru anul 2014 şi au ca obiectiv obţinerea de medalii la competiţiile internaţionale de top. Cele două sportive au concurat în afara competiţiei, la Bucureşti, în etapa din weekend a Campionatului Naţional al juniorilor II, unde atleţii hunedoreni au obţinut rezultate promiţătoare.
Sărituri promiţătoare
Dublă campioană mondială în anul 2013 la nivel de junioare II în probele de triplusalt şi lungime, Florentina Marincu a fost cooptată în Lotul Naţional pentru trei probe: 100 de metri, triplusalt şi săritura în lungime. La competiţia de juniori II, disputată la finalul săptămânii, cea mai bună sportivă a judeţului Hunedoara în anul 2013 a fost la înălţime la triplusalt, dar a fost încurcată de tehnologie la lungime. „Florentina este junioară I şi a concurat în afara competiţiei oficiale a junioarelor II. La triplusalt, a reuşit un 13,34 metri, care e bun pentru etapa de pregătire în care ne aflăm, iar la lungime a avut toate săriturile depăşite. Practic, ea nu a ratat toate salturile, dar arbitrii au efectuat măsurătorile cu un aparat electronic cu fascicul de lumină, iar acesta susţinea că ea ar fi atins pragul, cu 3-4 milimetri, deşi nu erau urme vizibile pe plastilină. Au fost discuţii legate de aparatul de măsurare, mai ales că aşa ceva nu se foloseşte la competiţiile internaţionale oficiale, însă mai important e că Florentina e în formă. Acum a fost o etapă a pregătirii, iar concursul de obiectiv pentru această iarnă va fi în 16-18 februarie, când sunt programate Campionatele Naţionale de seniori. Apoi, în 28 februarie, Florentina va concura în probele de triplusalt şi lungime la o competiţie internaţională în Belarus, unde româncele vor înfrunta sportive din Ucraina, Belarus şi celelalte ţări baltice. Cel mai important concurs al anului 2014 pentru noi va fi în iulie, în SUA, unde vor avea loc Campionatele Mondiale de junioare I. Baremurile de acceptare la competiţia mondială sunt de 6,10 metri la lungime şi 12,90 metri la triplu, astfel că obţinerea calificării pentru competiţie nu va fi o problemă”, a spus antrenorul devencei, Nicolae Alexe.
Maria Florea este în Lotul Naţional pentru probele de 800 de metri şi 1.500 de metri, în care a şi concurat în weekend. „În prima zi, la 800 de metri, a mers mai slab decât îmi doream eu, dar în a doua zi, în cursa de 1.500 de metri, a avut un tempo bun. Ne dorim şi noi calificarea la Campionatele Mondiale din SUA, dar prioritare pentru Maria, în 2014, vor fi promovarea examenului de bacalaureat şi câştigarea de medalii la campionatul naţional şi la cel balcanic”, a spus Emerson Toma, antrenorul atletei din Ghelari.
Generaţia nouă vine tare din urmă
Atleţii juniori II din judeţul Hunedoara au obţinut rezultate valoroase la prima etapă a Campionatului Naţional disputată în weekend, în Bucureşti. Cele mai bune rezultate au fost obţinute în probele de săritura în lungime şi triplusalt de atleţii de la CNS CSS „Cetate” Deva, antrenaţi de Nicolae Alexe. Andra Borotă a reuşit o clasare pe locul doi şi una pe locul patru, Mariana Dobre s-a situat de două ori pe locul trei, iar Bogdan Sitoianu a fost pe trei la triplusalt şi pe cinci la lungime. De la CSS Hunedoara, cele mai bune rezultate le-au obţinut Emilia Babei (locul 6 la 800 de metri), Cornel Pitariu (locul 7 la 1.500 de metri) şi ştafeta de 4x 2 tururi, clasată pe locul patru.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

o zi ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

o zi ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

o zi ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

o zi ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

o zi ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

o zi ago