Şeful Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân declară: „Nu mai avem nici un leu în cont”

 

Joi, 1 august 2019, a fost convocată Adunarea generală[ a Acţionarilor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân( SJOAFS)”.

Nu vor să majoreze cotizaţia Adrian Cioran,(medalion) şeful asociaţiei respective, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în contul SJOAFS nu mai este nici măcar un leu.Motivul? Consiliul Judeţean Hunedoara s-a retras din asociaţie, după ce reprezentanţii Camerei de Conturi au cerut acest lucru. Nici primăriile care fac parte din AGA nu au fost de acord să majoreze cotizaţia pentru a compensa retragerea administraţiei judeţene. Să amintim că instituţia judeţeană plătea o cotizaţie care acoperea 80 la sută din necesarul funcţionării asociaţiei de câini.
„Nu mai avem nici un leu în cont. Mai mult, am înregistrat datorii de 90.000 de lei. Nu e adevărat că se eutanasiază câinii pe capete. Multe animale merg spre adopţie. Pe lună, sunt adoptaţi, în medie câte 100 de câini. În anul 2018 erau 1.600 de animale fără stăpân în cele opt adăposturi pe care le deţinem. În prezent, în acestea sunt aproximativ 160 de animale”, a declarat medicul veterinar Adrian Cioran pentru MESAGERULHUNEDOREAN.

Nu au încă o soluţie. Un număr de 51 de primării, din cele 69 din judeţ sunt membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân( SJOAFS)”. Pentru că nu au fost de acord să majoreze cotizaţia pentru câini, există riscul ca asociaţia să se dizolve. Costel Avram, administratorul public al judeţului, a afirmat că „la ora aceasta nu avem un cadru legal pentru a fi parte a asociaţiei respective. Căutăm soluţii ca să poată funcţiona asociaţia pentru strângerea câinilor fără stăpân”.
Activitatea de ecarisaj în judeţul Hunedoara a fost gestionată din 2012 de Serviciul Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS), o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înfiinţată în urma asocierii JSudeţului Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara cu localităţile din judeţ.(Sorina Popa)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Daca ati fi corecti si inteligenti ati face eforturi pentru sterilizarea tuturor cainilor cu si fara stapan, nu pentru strangerea cainilor comunitari. De asta nu sunt bani, pentru ca ii puneti intr-un sac fara fund. De ce a trebuit sa va demonstreze Curtea de Conturi ca v-ati asociat si functionati in afara legii?!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago