Secția de Spitalizare de Zi de la Spitalul județean, aproape gata

Adriana Năstase

Clădirea care va deservi Secția de Spitalizare de Zi (foto), la Spitalul Ju­de­țean de Urgență Deva, este aproape gata. Astfel, de la jumătatea acestei luni, noua clădire va fi dată în func­țiune. În prima fază aici va funcționa Unitatea de Primiri Urgențe, care va intra în reabilitare.

Aproape 8 milioane de lei
Totul a fost gândit să funcționeze, să nu se oprească Urgența spitalului, astfel ca toate solicitările să fie re­zolvate. În aceste condiții, UPU se va muta în noua clădire, care are toate dotările ne­ce­sare pen­tru ca această secție să poată func­ționa normal, susține Lucian Miron (meda­lion), directorul me­di­cal al Spitalului Jude­țean de Urgență Deva. După ce actuala locație unde funcționează UPU va fi reabilitată cu fonduri euro­pene, secția va fi mutată înapoi. Iar în noua clădire construită în fața unității medicale își va intra în drepturi, ca Secție de Spitalizare de Zi.
Reamintim că Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul judeţean din Deva va fi modernizată şi extinsă cu fonduri europene.Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,75 milioane de lei, fonduri nerambursabile câştigate prin­tr-un proiect al CJ Hunedoara, în subordi­nea căruia se află uni­tatea medicală.
Lucrările ce vor fi executate vizează reor­ga­nizarea şi func­ţio­na­lizarea UPU Deva, astfel încât pacienţii şi personalul medical care deserveşte unita­tea să beneficieze de spaţii şi dotări la standarde moderne.
Proiectul are în vedere recom­par­timentarea spaţiilor existente, adap­tarea instalaţiilor interioare, realizarea de instalaţii noi pentru ventilaţii.De ase­menea, UPU va fi extinsă prin con­stru­irea unei clădiri cu parter şi etaj, dotată cu două ascensoare, ce va fi prevăzută cu un corp de legătură cu spaţiul exis­tent acum. La parterul clădirii vor func­ţiona spaţii de triaj, decontaminare, re­suscitare, gipsare, operaţii, consultaţii, zonă de aşteptare. La etaj vor fi ame­na­jate un hol de legătură şi spaţii de cir­culaţie.
Termenul de realizare a proiectului este de 15 luni de la data emiterii ordi­nului de începere a lucrărilor.În paralel cu derularea lucrărilor de execuţie, CJ Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de fur­nizare pentru dotarea cu echipamente medicale şi mobilier specific medical a UPU Deva, o componentă separată a proiectului, în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

7 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

7 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

7 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

7 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

7 ore ago