Se suflă şi-n suporteri, la derbiul hunedorean

Ciprian Marinuţ

Oficialii echipei Jiul Petroşani au anunţat că au luat măsuri speciale pentru pază şi securitate la partida cu FC Hunedoara, programată mâine, din cauza rivalităţii extreme dintre cele două galerii.

Fani pătimaşi
Duelurile fotbalistice dintre Jiul Petroşani şi echipele din Hunedoara, fie Corvinul, Corvinul 2005, ori FC Hunedoara, au generat, în timp, o rivalitate extremă între suporterii din Valea Jiului şi cei de pe Cerna. Cunoscând acest aspect, oficialii alb-negrilor au decis să suplimenteze numărul forţelor de ordine la meciul de mâine, pentru a evita orice incidente. „Ştim că echipa din Hunedoara are o galerie mai pătimaşă şi că suporterii noştri nu-i au deloc la suflet pe cei ai alb-albaştrilor. Pentru a evita incidentele, măsurile de pază şi ordine vor fi sporite. Securitatea va fi asigurată de un număr mai mare de agenţi decât de obicei, de reprezentanţii Poliţiei Comunitare şi de numeroşi jandarmi. Din câte ştiu, este primul meci, din deplasare, în care hunedorenii vor fi însoţiţi de un grup numeros de suporteri, aşa că vom fi vigilenţi”, a afirmat George Boboc, vicepreşedintele clubului Jiul Petroşani.

Obligaţi să câştige
Pentru Jiul, punctele puse în joc în partida cu FC Hunedoara sunt vitale în perspectiva atingerii obiectivului propus la startul campionatului, respectiv promovarea în eşalonul secund. „Avem nevoie de victorie ca de aer. Dacă nu batem Hunedoara, nu mai avem nici o şansă la primul loc. În cazul în care vom câştiga, rămânem în cărţi la promovare, dar dacă pierdem, putem să ne luăm gândul de la acest obiectiv”, a declarat George Boboc.
Jiul Petroşani şi FC Hunedoara se vor întâlni, mâine, de la ora 15.00, la Petroşani, în cadrul etapei a XI-a a Ligii a III-a, seria a V-a. Conform unor surse din galeria alb-albastră, gruparea hunedoreană va fi susţinută la Petroşani de un număr de aproximativ 100 de suporteri din Hunedoara şi Călan.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.