Categories: Actualitate

Se scumpeşte gunoiul la Hunedoara

Consiliul Local (CL) Hunedoara va avea de decis luni, 30 septembrie, dacă este de acord cu iniţiativa Primăriei de a majora tarifele la gunoi, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.
Problema nu e atât de simplă cum pare, pentru că deja au existat voci în CL Hunedoara, care s-au opus unei astfel de majorări. Cu toate acestea, Primăria insistă în a obţine aceste majorări de tarife, având în vedere presiunile pe care le face societatea Salub.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se arată „această solicitare de modificare a preţurilor şi tarifelor practicate  este justificată, de către SC. Salub SA. Ploieşti – Punct de lucru Hunedoara, prin necesitatea acoperirii cheltuielilor ocazionate de: preţul combustibilului, care a crescut de la ultima modificare a tarifului, respectiv 1 octombrie 2011 cu 35 la sută, ajungând în prezent la 4,87 lei/l fără TVA, preţul pieselor de schimb a crescut în medie cu 10 la sută, creşterea cheltuielilor, cu salariile, cu 19 la sută, deoarece salariul minim pe economie a crescut, atât în anul 2012, cât şi în anul 2013, această creştere ducând la creşterea salariilor tuturor angajaţilor conform coeficienţilor de ierarhizare stabiliţi prin Contractul Colectiv de Muncă”.
Conform proiectului de hotărâre, majorările de tarife sunt următoarele: pentru persoane fizice, de la 6,2 la 7,25 lei de persoană pe lună (inclusiv TVA), iar pentru persoane juridice, de la 75,39 la 87,95 lei pe metru cub pe lună. În schimb, Salub va menţine neschimbate tarifele pentru alte tipuri de deşeuri (moloz, deşeuri voluminoase, vegetaţie etc.). (V. Macovei)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Creste si gunoiul in oras de parca ar fi iarba de se tot mareste pretul la gunoi , e rusinos dar si dureros pentru portofel .

  • Creste creste vb aia fraierii sa plateasca . Asa va trebuie idiotilor care votati pe mici ,shaworme si manele.

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago