Tariful de spitalizare la sanatoriile din județ, nemodificate de 8 ani

Singurele sanatorii de pneumofti­zio­logie din țară (Brad și Geoagiu) se con­fruntă cu probleme financiare în con­textul în care, de mai bine de opt ani, ta­riful de spitalizare pe zi a rămas ne­schim­bat, în timp ce cerințele legislative au crescut gradual de la an la an, implicit crescând și cheltuielile.
În aceste condiții, ieri, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la care a participat și conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, managerii celor două sanatorii au fundamentat nece­si­ta­tea majorării aces­tui tarif.
Managerii celor două unități medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara au explicat că, atâta timp cât cerințele legislative se raportează la sis­temul medical european, tarifele de spita­lizare nu pot rămâne neschimbate (ultima ajustare datează din anul 2013).
Atât conducerea CJ Hunedoara, cât și cea a CJAS Hunedoara și-au manifestat des­chi­derea pentru a sprijini un demers pentru a corecta acest neajuns. Astfel, în zilele ur­mătoare, Ministerul Sănătății va pri­mi documentele necesare care funda­men­tează necesitatea majorării tarifelor de spitalizare decontate de CJAS. (A.N).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago