Categories: Actualitate

Se reiau căutările ciobanului dispărut în Parâng

Cristina Ghenea

Salvamontiştii şi jandarmii montani vor relua mâine căutările ciobanului dispărut în urmă cu 11 zile, în Masivul Parâng. Aceştia se vor folosi de un detector RECCO, în speranţa că vor reuşi să intercepteze semnale ale telefonului mobil pe care bărbatul îl avea la el la data dispariţiei.
Întrerupte în urmă cu câteva zile, căutările bărbatului de 44 de ani, din Petrila, vor fi reluate mâine dimineaţă de o echipă de salvamontişti, cărora li se vor alătura şi jandarmii montani, dar şi rudele persoanei dispărute. De această dată, salvamontiştii se bazează pe ajutorul colegilor de la Serviciul Judeţean Salvamont Sibiu, care le împrumută un aparat modern şi performant, ce poate detecta semnalele telefonice. „Vom urca, din nou, la cota 1.000 şi vom reface traseul pe care presupunem că l-a străbătut persoana dispărută. Aparatul pe care îl vom folosi este un detector RECCO, care poate capta semnale de la telefoane mobile, chiar dacă acestea au bateria descărcată. Odată localizat semnalul sub zăpadă, suntem conduşi de detector direct deasupra victimei“, a declarat Dumitru Bârlida, şeful echipei Salvamont din Parâng.
Florea Dumitru Cic a plecat de la domiciliul său, din Petrila, în data de 23 ianuarie, îndreptându-se către stâna din zona Valea Izvorului, aflată la altitudinea de 1.000 – 1.100 de metri. Echipele de salvare nu exclud ipoteza ca bărbatul să fi fost surprins de o avalanşă şi să fi murit îngheţat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago